Results 1 to 29 of 29

Unable to open a website with Airtel

  1. #1
    Junior Member kiranp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14

    Arrow Unable to open a website with Airtel

    Hello everyone.

    I've recently got Airtel broadband connection. 256 kbps Unlimited connection.
    My problem is that whenever I try to open a site.
    I get a message as network time-out.

    However, if i try to open that using a proxy-site, then it opens!
    So, is the problem with the modem or Airtel or site... what exactly is the problem?

    I'll be happy if anyone can help me out here.

    Just for information, I have Beetel 110TC1 ADSL2+ Modem.
    And connection is set to always-on in the modem configuration.

    I'll be very grateful if anyone can help.
    Last edited by Admin; 10th November 2009 at 12:25 PM. Reason: removed warez site.
    AMD Phenom X4 9550 Quad-Core processor
    Asus M3A78-EM Motherboard
    2 Gb Transcend DDR2 RAM 800 Mhz
    XFX nVidia GeForce 8800 GT Alpha Dog Edition Graphics Card
    750 GB SATA SEGATE HDD

  2. #2
    Alligator itsmemad's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    4,268

    Default

    Strange, I've same connection as yours from Airtel in Bangalore. However, I can access the site. Change your DNS servers to OpenDNS. Search this forum for the steps to change to OpenDNS. Use the search box.

  3. #3
    Admin's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    8,500

    Default

    I agree with you itsmemad, 9 times out of 10 this would be caused due to DNS. Changing your DNS setting to may be open DNS or some other free DNS service should resolve this issue provided your isp does not block those ips where this site is hosted.

  4. #4
    Junior Member kiranp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14

    Smile

    Ok, I'll go through it.

    One question, how do I know, which DNS server address should I use?

    I'll go through the open DNS part, and report back.

    Thanks for the help.

    One more question.
    Is the changing to openDNS part common for all the service providers?
    Or does it change according to different ISP's and different models of modem?

    Sorry for the questions, but I've got less knowledge on this topic.

    At some place, I found about changing the MTU to a specific decimal value for PPPoE/PPPoA
    I tried out that, it didnt workout.

    I'll try the openDNS part. Just let me know which servers to use.
    Last edited by kiranp; 10th November 2009 at 02:43 PM. Reason: Automerged Doublepost
    AMD Phenom X4 9550 Quad-Core processor
    Asus M3A78-EM Motherboard
    2 Gb Transcend DDR2 RAM 800 Mhz
    XFX nVidia GeForce 8800 GT Alpha Dog Edition Graphics Card
    750 GB SATA SEGATE HDD

  5. #5
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    Go to TCP/IP properties of your connection and change the value as 208.67.222.222 and altenated dns server as 208.67.220.220

    Here is the screen shot

    Last edited by meetdilip; 10th November 2009 at 02:50 PM. Reason: Automerged Doublepost

  6. #6
    Junior Member kiranp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14

    Default

    @meetdilip

    Tried it out.
    It doesn't work!
    That site still wont open.

    I cannot provide the name coz the admin doesn't allow to post warez site names.
    AMD Phenom X4 9550 Quad-Core processor
    Asus M3A78-EM Motherboard
    2 Gb Transcend DDR2 RAM 800 Mhz
    XFX nVidia GeForce 8800 GT Alpha Dog Edition Graphics Card
    750 GB SATA SEGATE HDD

  7. #7
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    1. Google the site name and then try to open from Google search results

    2. Use a proxy

  8. #8
    Junior Member kiranp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14

    Default

    Quote Originally Posted by meetdilip View Post
    1. Google the site name and then try to open from Google search results

    2. Use a proxy

    Already tried it out.
    It doesn't open from google.

    Using a proxy, it opens.

    I wrote that in the first post itself that the site I want to open, opens with a proxy-site, but not directly.

    Last edited by kiranp; 10th November 2009 at 03:35 PM. Reason: Automerged Doublepost
    AMD Phenom X4 9550 Quad-Core processor
    Asus M3A78-EM Motherboard
    2 Gb Transcend DDR2 RAM 800 Mhz
    XFX nVidia GeForce 8800 GT Alpha Dog Edition Graphics Card
    750 GB SATA SEGATE HDD

  9. #9
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    Which browser are you using ? Change it and try.

  10. #10
    Junior Member kiranp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14

    Default

    Quote Originally Posted by meetdilip View Post
    Which browser are you using ? Change it and try.
    I'm using Firefox as of now.

    I tried it in IE too.
    But it doesn't work.
    The OS I'm using is Vista (In case you want to know)
    AMD Phenom X4 9550 Quad-Core processor
    Asus M3A78-EM Motherboard
    2 Gb Transcend DDR2 RAM 800 Mhz
    XFX nVidia GeForce 8800 GT Alpha Dog Edition Graphics Card
    750 GB SATA SEGATE HDD

  11. #11
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    Which mode are you in ? PPPoE or Bridge. In case of Bridge mode, you need to change the DNS setting in dialler properties.

  12. #12
    Junior Member kiranp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14

    Default

    I am in PPPoA/PPPoE mode, not in bridged
    AMD Phenom X4 9550 Quad-Core processor
    Asus M3A78-EM Motherboard
    2 Gb Transcend DDR2 RAM 800 Mhz
    XFX nVidia GeForce 8800 GT Alpha Dog Edition Graphics Card
    750 GB SATA SEGATE HDD

  13. #13
    Bronze Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    196

    Default

    Quote Originally Posted by kiranp View Post
    Hello everyone.

    I've recently got Airtel broadband connection. 256 kbps Unlimited connection.
    My problem is that whenever I try to open a site.
    I get a message as network time-out.

    However, if i try to open that using a proxy-site, then it opens!
    So, is the problem with the modem or Airtel or site... what exactly is the problem?

    I'll be happy if anyone can help me out here.

    Just for information, I have Beetel 110TC1 ADSL2+ Modem.
    And connection is set to always-on in the modem configuration.

    I'll be very grateful if anyone can help.
    Is it just one particular site ?

    could you paste the URL ?

  14. #14
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    1.option1
    TRiED earlier dd not work
    USE OPEN dns 208.67.220.220
    and
    208.67.222.222
    2.option 2
    Check MTU is set to 1492 in modem.
    In WAN page where you enter
    userID and PW

  15. #15
    Junior Member kiranp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14

    Default

    Quote Originally Posted by jakemake123456 View Post
    Is it just one particular site ?

    could you paste the URL ?
    As of now, I have encountered only one site that gives me error.
    I dont know if there are more of them.

    About the URL, I did paste it, but the admin does not allow the URL of warez sites, so I cannot post it again.

    If you want to know which site it was, go to google and search for warez
    In the results page, it will be the second URL(ends as .org)

    Quote Originally Posted by essbebe View Post
    1.option1
    TRiED earlier dd not work
    USE OPEN dns 208.67.220.220
    and
    208.67.222.222
    2.option 2
    Check MTU is set to 1492 in modem.
    In WAN page where you enter
    userID and PW
    1. Tried to change address of DNS servers, but I think my modem does not use the address I set in TCP/IP properties.
    I might need to figure out something about that.

    2. I've set the MTU to 1492 in registry on Windows. In case of modem, there is no such option of setting/changing MTU
    Last edited by kiranp; 11th November 2009 at 07:37 PM. Reason: Automerged Doublepost
    AMD Phenom X4 9550 Quad-Core processor
    Asus M3A78-EM Motherboard
    2 Gb Transcend DDR2 RAM 800 Mhz
    XFX nVidia GeForce 8800 GT Alpha Dog Edition Graphics Card
    750 GB SATA SEGATE HDD

  16. #16
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    seems a forum site.
    opening Ok with Dataone BB connection.
    Enter the ip address in tinyurl.com
    and then try.
    Are you a member ? Have you been banned ?

  17. #17
    Junior Member kiranp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14

    Default

    Quote Originally Posted by essbebe View Post
    seems a forum site.
    opening Ok with Dataone BB connection.
    Enter the ip address in tinyurl.com
    and then try.
    Are you a member ? Have you been banned ?

    It is a forum site.
    Tried it through tinyURL, still no luck.
    Yes I am a member, and I am not banned
    I can open it using proxies.
    AMD Phenom X4 9550 Quad-Core processor
    Asus M3A78-EM Motherboard
    2 Gb Transcend DDR2 RAM 800 Mhz
    XFX nVidia GeForce 8800 GT Alpha Dog Edition Graphics Card
    750 GB SATA SEGATE HDD

  18. #18
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    I have Beetel 110TC1 ADSL2+ Modem.
    And connection is set to always-on in the modem configuration
    option 1:
    You can try "Dialer Mode for testing.
    Option 2 :
    In modem advanced WAN change MTU in the page
    ( may be available beetel 220bx110Bx series)
    where you have entered your USERID PW.
    save reboot.

    Option 3 :
    Check your Windows Firewall or other firewall
    setting. Add to exception/s.
    Airtel does not block any port or website.
    Test "
    Start
    RUn type cmd Ok
    New window
    Type tracert www.abcd.com( your web site)

    see where it gets lost.
    copy paste data here.

  19. #19
    Junior Member kiranp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14

    Default

    Quote Originally Posted by essbebe View Post
    option 1:
    You can try "Dialer Mode for testing.
    Option 2 :
    In modem advanced WAN change MTU in the page
    ( may be available beetel 220bx110Bx series)
    where you have entered your USERID PW.
    save reboot.

    Option 3 :
    Check your Windows Firewall or other firewall
    setting. Add to exception/s.
    Airtel does not block any port or website.
    Test "
    Start
    RUn type cmd Ok
    New window
    Type tracert (your web site)

    see where it gets lost.
    copy paste data here.
    1. Found the MTU part in modem... changed it... still no luck
    2. nothing's blocked from firewall.
    3. did the trace route part. It gets lost at airtel itself. Posting here:

    C:\Users\Kiran>tracert (url)

    Tracing route to (url) [119.42.146.34]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
    2 37 ms 36 ms 38 ms ABTS-mum-Dynamic-001.72.169.122.airtelbroadband.
    in [122.169.72.1]
    3 37 ms 35 ms 36 ms ABTS-MUM-MGMT-222.127.144.59.airtelbroadband.in
    [59.144.127.222]
    4 * * * Request timed out.
    5 * * * Request timed out.
    6 * * * Request timed out.
    7 * * * Request timed out.
    AMD Phenom X4 9550 Quad-Core processor
    Asus M3A78-EM Motherboard
    2 Gb Transcend DDR2 RAM 800 Mhz
    XFX nVidia GeForce 8800 GT Alpha Dog Edition Graphics Card
    750 GB SATA SEGATE HDD

  20. #20
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    I am on Airtel ISp connection.
    website opens normally.

    Same result for tracert for the Ip you had given.
    see PM for ping data etc.
    .

  21. #21

  22. #22
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    92

    Default

    there could be some dns setting preventing that from opening the site you are trying to open. otherwise i dont think its issue with modem

  23. #23
    Junior Member kiranp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14

    Default

    No solutions??

    Help me out people...
    I've even switched to open DNS... still I'm not able to open that site...

    Can anyone guide me for configuring the Beetel 110TC1 ADSL2+ Router from the scratch?
    Let's try and see if it works...
    AMD Phenom X4 9550 Quad-Core processor
    Asus M3A78-EM Motherboard
    2 Gb Transcend DDR2 RAM 800 Mhz
    XFX nVidia GeForce 8800 GT Alpha Dog Edition Graphics Card
    750 GB SATA SEGATE HDD

  24. #24
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    119.42.146.34
    This IP is being shared among many domains.
    To view the domain you are looking for, simply enter the domain name in the location bar of your web browser.
    After resetting the modem: ( similar hardware board and menu pages)
    h t t p://mydataone.net/dialer/utstar300r2unew.html
    check your web site.
    Then
    h t t p://mydataone.net/router/utstar300r2unew.html
    Feedback.

  25. #25
    Junior Member kiranp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    14

    Default

    Quote Originally Posted by essbebe View Post
    119.42.146.34


    After resetting the modem: ( similar hardware board and menu pages)
    h t t p://mydataone.net/dialer/utstar300r2unew.html
    check your web site.
    Then
    h t t p://mydataone.net/router/utstar300r2unew.html
    Feedback.
    I didnt get what you're trying to say in the first part... about sharing..etc

    I checked the other 2 links...
    some options are similar, but there are a few which I am not sure what to do.

    eg:
    Dynamic Route is set to RIP2-B

    Multicast is set to IGMP v2 (whereas in the above links you gave, it tells to disable this... maybe thats for BSNL not for Airtel. I'm not sure though)

    ATM QOS is set to UBR

    in Virtual Circuit PVC0,
    VPI is 1
    and VCI is 32
    (In above links, I think its 1 and 35) [??? ]


    ... not getting anywhere...
    AMD Phenom X4 9550 Quad-Core processor
    Asus M3A78-EM Motherboard
    2 Gb Transcend DDR2 RAM 800 Mhz
    XFX nVidia GeForce 8800 GT Alpha Dog Edition Graphics Card
    750 GB SATA SEGATE HDD

  26. #26
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    I didnt get what you're trying to say in the first part... about sharing..etc
    119.42.146.34
    The IP address you are trying to access has many domains.
    says enter the website name.

    h t t p://www.warez-bb.org/login.php opening normally.
    (@Moderator for testing only can edit/delete link this evening )

    Para two

    VPI VCI for Bsnl ISP s 0 and 35
    Reset your modem to Factory settings.
    Dont change any entries yourself.
    Restart modem.
    Try a "Dialer" mode connection .
    If you get connected to IBF
    try the other web site again.
    Feedback..

  27. #27
    firofame
    Guest

    Default

    If it is for some specific site then maybe its the site's problem

  28. #28
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    @firofame
    the site opens normally for me .

  29. #29
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    92

    Default

    Its better of resplving the issue with the help of airtel support guy and he should be able to identify the problem

Similar Threads

  1. How to open a website blocked by opendns
    By thedemon99 in forum BSNL broadband
    Replies: 8
    Last Post: 12th February 2010, 03:34 AM
  2. not able to open a website
    By imrock in forum BSNL broadband
    Replies: 20
    Last Post: 26th July 2009, 08:12 AM
  3. Help: Able to ping but website won't open
    By broadbanned in forum DSL Broadband Service Providers
    Replies: 0
    Last Post: 11th March 2009, 03:43 PM
  4. Can't open a website
    By imrock in forum BSNL broadband
    Replies: 6
    Last Post: 5th March 2009, 03:48 PM
  5. unable to access my website
    By kovenur in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 9th December 2008, 01:26 AM