Results 1 to 19 of 19

Nokia siemens networks 1600 residential router modem

  1. #1
    Junior Member Sunny8872's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    42

    Default Nokia siemens networks 1600 residential router modem

    I have a laptop for my bro and a desktop for me and a NOKIA SIEMENS NETWORKS 1600 RESIDENTIAL ROUTER MODEM

    PROBLEM: I want to use internet on both laptop and desktop at the same time
    what changes should should be made in routers settings?

    my brother laptop has WiFi and i have broadband

    also my internet light of modem is not on i want in on please help!!
    Last edited by Sunny8872; 20th September 2011 at 07:57 PM.

  2. #2
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    click Enable wireless button. Give same ssid name.
    http://www.indiabroadband.net/bsnl-b...tml#post341834
    See my signature link wa3002-g4 quick guide for links.

  3. #3
    Junior Member Sunny8872's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    42

    Default want more info

    anyone help me i want more info in answer thanks

  4. #4
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    UTSTAR WA3002-G4 quick reference

    Connect in PPPoE mode Enter userid/pw in modem

    see screenshots
    see powerpoint presentation
    see step by step instructions.
    see videos ( two links )
    Last edited by essbebe; 20th September 2011 at 11:51 PM.

  5. #5
    Junior Member Sunny8872's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    42

    Default problem with WiFi of laptop

    i have done everything in links but when i put passkey in laptop it connects but it`s giving limited access in icon, what should i do ihave done obtain ip addresses auto in both machines.

  6. #6
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    what should I do
    I have done obtain ip addresses auto in both machines.
    See this link:
    http://www.indiabroadband.net/broadb...tml#post142284
    Check security key typed correctly.

    Do you get connected in LAN mode with both machines
    to Internet at the same time ?

    Have you connected LAN cable to Laptop, while trying for WIFI ?
    Mention your OS: Windows 7/Vista/XpSP3

    Which website link you selected for setting up your connection ?

    Do you get any other wifi SSID's secured/unsecured ?

  7. #7
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    In Wireless 1 screen shot, check the box near to " Enable Wireless ". Presume you did already that.

    Your modem has same interface as BSNL supplied UTSTARCOM WA3002G4. So you can counter check the settings using this guide

    New Page 1

    How do you connect to internet now ? Where you and your brother able to access net at the same time (using different LAN ports ? ). Do you use a dialer where you input ID and password into the dialer and click " connect " to access internet ?

    Remove encryption and check. You can later add encryption if your systems are connected at the same time (one using ethernet and another using WiFi).

    Try this guide

    http://www.indiabroadband.net/broadb...tml#post325614

  8. #8
    Junior Member Sunny8872's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    42

    Smile Thanks or helping

    thank you all for helping me i don't know what setting i`ve changed suddenly laptop got connected to internet i wanna know should i disable ppp debug mode and Bridge PPPoE Frames Between WAN and Local Ports (Default Enabled) or it has nothing to do with connectivity issue and i have number o questions

    1 manual connect ?
    2 Dial on demand (with idle timeout timer)?
    3 PPP IP extension?

    what these settings do?

    i have windows 7 ultimate

  9. #9
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    Which website link you followed ? what does it show ?
    BACKUP present setttings to your Hard disk. You may need it later !!!

    Code:
     IF IT WORKS  DON'T  REPAIR 

  10. #10
    Junior Member Sunny8872's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    42

    Default website link

    forums can`t allow me to post url

    i have followed your guide to modem WA 3002 G4

  11. #11
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    OK. No problem. Thanks for feedback.
    The settings you had mentioned are correct for normal working.
    There are many variables in modem/router settings, which are normally left in default condition.

    Practical way:
    After gettting the modem/router to work
    and create a Back UP file for future use.

    experiement withONE setting at a time. Reboot.
    If connection lost , you know this is not needed!!
    If connection remains go for the next change !!!
    If nothing works RESET and restart from beginning!!!!
    Restore Backup file!!


    If you find any difficulty or special requirement in connecting to Internet , do post it here.
    Members will gladly try to help you.

  12. #12
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    Quote Originally Posted by Sunny8872 View Post
    forums can`t allow me to post url

    i have followed your guide to modem WA 3002 G4
    Post links as hxxp://domain.com instead of http://domain.com

  13. #13
    Junior Member Sunny8872's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    42

    Question i am getting multiple networks

    i am getting multiple networks when i connect to broadband is it normal? and when i click see full map it shows following: windows cannot create map for the selected type of network.
    Last edited by Sunny8872; 21st September 2011 at 09:17 PM.

  14. #14
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    Check if you LAN adapter is shared. Disable it and check.

    Post a screen shot of " Network connections " page.

  15. #15
    Junior Member Sunny8872's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    42

    Smile I appreciate all the help

    i am lucky to have such friends who gladly help people in their need ,thank you all forum members as a quote says" knowledge becomes power when we put it into use keep helping friends!!!!!

  16. #16
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    Problem is fixed now ? What did you try ?

  17. #17
    Junior Member Sunny8872's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    42

    Smile TCP optimizer

    i downloaded TCP optimizer and restore windows default settings after reboot it worked thanks to all Guides and Forum Members

  18. #18
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    Nice ...................

  19. #19
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    @Sunny8872
    good work, (presume for a beginner)and nice feedback/presentation in the forum.
    Really appreciate use of TCP/IP optimizer.
    from speedguide.net.


    Check your USERCP
    Rep Points +++26


Similar Threads

  1. Nokia Siemens Residential 1600 Router
    By ashfaq in forum BSNL broadband
    Replies: 4
    Last Post: 4th January 2012, 08:32 PM
  2. Replies: 4
    Last Post: 11th October 2011, 10:02 PM
  3. Replies: 14
    Last Post: 25th September 2011, 07:56 AM
  4. Help Needed - Nokia Siemens Networks Residential Router 1600
    By GauravOjha in forum BSNL broadband
    Replies: 11
    Last Post: 23rd June 2010, 12:54 AM
  5. Problem with Nokia Siemens Networks Residential Router 1600
    By GauravOjha in forum BSNL broadband
    Replies: 18
    Last Post: 2nd June 2010, 02:51 PM