Results 1 to 23 of 23

How to setup Netgear N150 DGN1000 ADSL+2 modem router

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    11

    Unhappy How to setup Netgear N150 DGN1000 ADSL+2 modem router

    i have a mtnl broadband connection and i am unable to configure the netgear modem router.

    could anybody please help me out , i have tried everything from in the setup wizard, but it still doesn't work.

  2. #2
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    Change MTU value to 1430 ( seems to have worked )or 1460 etc.
    Default usually 1492/1500..
    http://www.indiabroadband.net/broadb...tml#post335101

    Post connection status page(Jpg) screen shot as attachment here.
    (Select Go advanced/scroll down/attachments/Manage attachments/Upload from hard disk )

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    11

    Default

    could you please provide a step by step way for configuring the modem as i do not know how to , whenever i slect pppoe conection type i always get a message that internet connection not detected

  4. #4
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    Your PM ( private message )
    See settings here. confirm LAN mode is working Wireless settings later.
    Last edited by essbebe; 6th December 2011 at 07:49 PM.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    11

    Default

    i tried the settings but it still wont work

    i dont want 2700 bucks to go to waste , even mtnl guys not able to help me, im sure someone must have bought an netgear ADSL2+ router modem is using it with mtnl broadband...........
    Last edited by vivo88; 7th December 2011 at 04:40 PM. Reason: Automerged Doublepost

  6. #6
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    A bland statement it does not work will not help.
    You have to post as screen shot JPG the connection status page.
    http://i41.tinypic.com/a1ibea.jpg (working)
    First get LAN mode working. Then WIFI.
    ( In this Page Go Advanced /scroll down/Attachments/Manage attachments/ Upload the saved picture from Hard disk )
    or upload at tinypic.com and give the link omitting http:// only.

    VPI VCI for MTNL 0 and 32.
    In Advanced settings WAn Page click first button
    Check MTU value in same page try 1430 or 1460 or even 1400.

    Most Netgear models have identical menu pages.
    I am using WGR614v6( Only wifi router)

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    11

    Default

    here are the screen shots of my router settings..

  8. #8
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    quick check:
    Login name is it admin ? should be something else. confrm you did not edit this.
    Also post
    computer START RUN type cmd Ok
    New window
    type ipconfig /all
    copy/paste details here.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    11

    Default

    login name is admin and here is the screenshot for ipconfig/all:

  10. #10
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    (1)In picture 5 change Router Ip address to 192.168.1.1
    Also DHCP range as 192.168.1.2 to 192.168.1.25
    (2)
    in Adsl settings any other settings seen instead of VC based ?
    click the down arrow.
    (3)
    In router status click at bottom connection status. feedback.
    (4)
    VERY doubtful:
    Presume MTNL has given your USERID as admin and default password password ? confirm.
    Or can you change it elsewhere after getting connected?
    I mostly find MTNL Phone numbers used as User id 2237xxxx 2259xxxx 2248xxxx 2292xxxx etc
    Last edited by essbebe; 7th December 2011 at 06:57 PM.

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    11

    Default

    i changed the ip address to 192.168.1.1 and i get these errors... and instead of vc based there is also option of llc based...

  12. #12
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    select get dynamically from ISP. ( original setting )

    You were not asked to make any changes here.
    Why did you change it to NO instead of YES ?

    Change to LLC. based.

    recheck router status.

  13. #13
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    11

    Default

    internet worked thanks a ton mate, ur a godsend...

    one more thing how to connect other devices to this device

  14. #14
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    Internet worked thanks a ton mate, ur a godsend...
    one more thing how to connect other devices to this device
    Congratulations.
    Try the wireless settings as you need wifi. and test your laptop.
    Your help is required to post a guide for this router.
    Please post screen shots with revised entries. specially revisedID/PW ( blank it) and MTU value/llc etc

    2. Other laptops/desktops can be connected to LAN1 to Lan 4.
    In wifi mode , the ssid will appear in other wifi devices like cellphone/smartphones etc.
    Mention OS used.

    Feedback from members MOST IMPORTANT to help other new members/beginners. in this forum and elsewhere.
    Even if I get negative report it is OK.

    Check your USERCP :
    Good show rep++28

  15. #15
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    11

    Default

    i was able to connect to my dell latop for the first time, it detects a netgear connection , for the first time when i entered the secirity key internet worked on the laptop but now when i enter the key again its shows security key mismatch....

  16. #16
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    Did you remove the LAN cable from laptop? for WIFI mode ?

    Channel selected should be 11. Try without any security key
    Any other wifi ssid's appear ?
    Post wifi page screen shot.
    Mention OS used.

  17. #17
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    11

    Default

    its okay i just needed to get the security settings in laptop as WPA_SK the same in the router...

  18. #18
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    OK. thread:
    My request in Post No 14 pending.
    or Open a new thread:

    Title.
    Netgear DGN1000 screen shots.
    and upload present menu pages with correct settings.
    May be you may refer this at a later date !!

  19. #19
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    11

    Default

    here is the screenshot with correct settings

  20. #20
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default



    User manual available in Netgear web site.
    ROUTER status: see this screen shot
    http://i44.tinypic.com/5km62f.jpg


    2.
    Model is almost similar to other Netgear WIFI routers except for additional menu item Adsl .( basic settings)
    Some problem reported with MTU settings. try 1430/1460 or worst case 1400.
    Last edited by essbebe; 8th December 2011 at 06:55 PM. Reason: insert pic too large.

  21. #21
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    1

    Default

    If anyone can help me plz reply.....Then I will post my problem

  22. #22
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1

    Default

    Quote Originally Posted by essbebe View Post
    select get dynamically from ISP. ( original setting )

    You were not asked to make any changes here.
    Why did you change it to NO instead of YES ?

    Change to LLC. based.

    recheck router status.
    I purchased a new Netgear N150 ADSL2 modem router and have been trying to confugre it for my MTNL triband account with no success. However i followed this thread and changing ADSL method to LLC method worked for me. Everyone else suggested keeping the VC method, I dont know why. Anyways thanks for the suggestions.

  23. #23
    Banned
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    66

    Default

    quick check:
    Login name is it admin ? should be something else. confrm you did not edit this.
    Also post
    computer START RUN type cmd Ok
    New window
    type ipconfig /all
    copy/paste details here.

Similar Threads

  1. red light showing on netgear N150 DGN1000 ADSL +2 router
    By vivo88 in forum Broadband How to
    Replies: 0
    Last Post: 10th June 2012, 05:03 PM
  2. Replies: 14
    Last Post: 23rd November 2010, 11:26 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 8th August 2010, 04:46 AM
  4. unable to setup netgear router with UT starcom adsl modem
    By arati_halbe in forum BSNL broadband
    Replies: 4
    Last Post: 27th December 2007, 10:11 AM