Results 1 to 8 of 8

all leds stable still no connection

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    16

    Default all leds stable still no connection

    hello friends...
    i 've dis really weird problem....all the leds (nokia sl2_141) are stable but the browser wont display any pages....it simply shows looking up..OFTEN I WUD BE ABLE TO CONNECT FOR ABT 15 MNS AFTER D MODEM HAS BEEN SWITCHED ON ....and then dis happens
    xpecting ur learned and respected replies...
    thank you

    i had an 'authentication failure' on my router page a few days ago..I took it to d xchange and dey resolved d porblem giving wrong router password as being the problem...BUT NOW I SEE THAT THEY I 'VE CHANGED MY DEFAULT PASSWORD...(IT NOW HAS MORE CHARACTERS..)...could dis be d problem???
    r dey requirng me to authenticat evry 20mns or so that dey cud limit my usage???
    any idea???
    Last edited by snmech; 19th October 2008 at 03:49 PM. Reason: Automerged Doublepost

  2. #2
    Platinum Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,766

    Default

    are you on ppoe mode or dialer mode(bridged mode)?? open http://192.168.1.1 .. and go to the Status page and post your SNR. It could also be a DNS problem..So try changing DNS Servers to OpenDns . Their ips are 208.67.222.222 and 208.67.220.220

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    16

    Default ppoe

    its ppoe mode... SNR margin rate on the status page shows 5.6 down 10 up....

  4. #4
    Platinum Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,766

    Default

    there's your problem.. 5.6 down is very low.. do one thing..turn off your modem.. disconnect all telephones in your house temporarily (just for 2 min)...then turn on your modem again.. now check SNR.. has it increased???
    You need to ensure that all your telephones are connected your splitter..

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    16

    Default

    5.8 down....

    i read in ur tutorial dat OpenDns gives faster connection? shud i go for it??
    wts d SNR for a good connection???wt shud i do to improve it??? I use only one phone ...
    Last edited by snmech; 19th October 2008 at 08:03 PM. Reason: Automerged Doublepost

  6. #6
    Platinum Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,766

    Default

    well yes.. in a way, since bsnl dns servers are mostly overloaded.. SNR above 10 is good.. preferrably 13 or 15.. if your SNR isnt improving inspite of disconnecting your telephone.. then you either have a splitter problen or a very bad line.. if its a splitter problem, you would need to purchase another one.. otherwise you got to ask bsnl line man to lay a new line from pole..

  7. #7
    Gold Member robert_0007's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    630

    Default

    I think the problem is with your Line. Make a complain to BSNL reagarding your freequent disconnection.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    16

    Default

    thnx for ur replies...
    but i.ve ntcd dat my torrnt speed is nt affcted ...i get abt 95 -100 for gud torrents.........
    y is it dat der is no value for default gateway wen d connection is down???

Similar Threads

  1. Need a stable 1Mbps connection in Tambaram with Min FUP 30GB
    By codebreaker in forum Which Broadband connection
    Replies: 2
    Last Post: 19th November 2015, 04:26 PM
  2. Do this thing at first for a stable connection...
    By tmitra in forum BSNL broadband
    Replies: 4
    Last Post: 20th May 2013, 01:50 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 7th June 2011, 11:45 AM
  4. Replies: 20
    Last Post: 5th May 2010, 07:05 AM
  5. Connection Not Stable
    By nokia3230 in forum BSNL broadband
    Replies: 5
    Last Post: 17th October 2009, 02:55 AM