Results 1 to 9 of 9

Kept my download on all night..now doesnt connect

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4

    Unhappy Kept my download on all night..now doesnt connect

    Hi All,

    I have a unique problem(I dont know if its posted before).

    I have a Home 750 UL plan

    The other day I had kept my connection ON all night..when I woke up the next morning..the connection was there but my browser wasnt connecting to any website..

    Thankfully it connected again when I tried later. Then again I kept my connection ON all night and in the morning it wont connect. This time though I wasnt lucky and the connection is down for the past 2 Days.. I have called BSNL call center and they said they will forward my complaint to the Technical People..

    I checked out my router log during this time and here it is for you:

    bridge only stop
    SNMP TRAP 3: link up
    Quick bridge not allow multi-channel
    bridge only stop
    SNMP TRAP 3: link up
    Quick bridge not allow multi-channel
    bridge only stop
    SNMP TRAP 3: link up
    Quick bridge not allow multi-channel
    bridge only stop
    SNMP TRAP 3: link up
    Call Failed
    No DNS server available
    adjTimeTask fail: wrong domain name
    No DNS server available
    Last errorlog repeat 10 Times
    adjTimeTask fail: no server available
    adjtime task pause 60 seconds
    Call Failed
    Call Failed
    No DNS server available
    adjTimeTask fail: wrong domain name
    No DNS server available
    Last errorlog repeat 10 Times
    adjTimeTask fail: no server available
    adjtime task pause 1 day
    netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=8048d690
    Last errorlog repeat 19 Times
    Call Failed
    Call Failed
    Call Failed
    netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=8048d690
    Last errorlog repeat 3 Times
    netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=8048d690
    Last errorlog repeat 10 Times
    Call Failed
    netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=8048d690
    Last errorlog repeat 4 Times
    Call Failed
    Call Failed
    netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=8048d690
    Last errorlog repeat 3 Times
    Call Failed
    netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=8048d690
    Last errorlog repeat 4 Times
    netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=8048d690

    ANOTHER LOG::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::

    WANIPConnection->GetGenericPortMappingEntry failed
    WANIPConnection->GetGenericPortMappingEntry failed
    Exception occured, EPC=801855b0 ,RA 8018568c
    MPOA Link Down
    LAN promiscuous mode <1>
    Last errorlog repeat 2 Times
    SNMP TRAP 0: cold start
    main: init completed
    SNMP TRAP 3: link up
    No DNS server available
    adjTimeTask fail: wrong domain name
    No DNS server available
    Last errorlog repeat 10 Times
    adjTimeTask fail: no server available
    adjtime task pause 60 seconds
    MPOA Link Up
    bridge only start
    SNMP TRAP 3: link up
    Quick bridge not allow multi-channel
    bridge only stop
    SNMP TRAP 3: link up
    Quick bridge not allow multi-channel
    bridge only stop
    SNMP TRAP 3: link up
    Quick bridge not allow multi-channel
    bridge only stop
    SNMP TRAP 3: link up
    Quick bridge not allow multi-channel
    bridge only stop
    SNMP TRAP 3: link up
    Quick bridge not allow multi-channel
    bridge only stop
    SNMP TRAP 3: link up
    Call Failed
    No DNS server available
    adjTimeTask fail: wrong domain name
    No DNS server available
    Last errorlog repeat 10 Times
    adjTimeTask fail: no server available
    adjtime task pause 60 seconds
    netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=8048d690
    Call Failed
    netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=8048d690
    Last errorlog repeat 17 Times
    netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=8048d690

    Please help me out with this.. I tried google search and found some people(from other countries) had the same problem, but their solutions were different(which I feel wont work in my case)

    Both my ADSL and Wireless lights show GREEN on my ADSL Router. I dont think there is any problem with the Router as I have already checked with another spare Router. About the DNS Server, I also tried connecting to an user defined connection to the "preferred" and "alternate" servers provided by the Call center guy. So it might not be even the DNS server.

    Please let me know what to do.. thanks in advance

  2. #2
    Amor vincit omnia
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    3,141

    Default

    Quote Originally Posted by michaelfernando View Post
    Please let me know what to do.. thanks in advance
    1) Was the problem one which had recently cropped up?
    2) Do u notice the modem getting overheated?
    3) When trying to make a complaint did BSNL inform u about any ongoing works on broadband division?
    4) What is your modem make/model? If possible post the line statistics as given in the modem.

  3. #3
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,266

    Default

    4(a)Mention modem model/make.
    5.(b)Try opendns 208.67.222.222. and 208.67.220.220
    6.(c)Check in WAN page
    Idle time settings

    7.Update :
    My ADSL router modem is configured as bridge mode
    and it has an internal DHCP server. It issue IP
    address to my LAN card and giving WAN IP address to

    the ADSL dialup when Internet is connected. The
    issue was gone when I hardcode an IP for the network
    to the bridge connection.

    1. Run CMD
    2. Type in "ipconfig"
    3. Write down the IP address of the network card
    (not the WAN IP address), which is normally
    192.168.x.x or 10.0.x.x
    4. type "exit" to close the CMD box.


    5. Right click "My network places" then click
    "properties"
    6. Right click the network card in "Network
    connections" then click properties"
    7. Highlight "Internet Protocol (TCP/IP) and click
    "Properties" button

    8. Select "Use the following IP address:" and key in
    the IP address you just wrote down and then put
    255.255.255.0 as Subnet mask.
    9. Click OK to save the settings.

    http://forums.whirlpool.net.au/forum...fm/871682.html
    Last edited by essbebe; 27th January 2009 at 12:08 PM.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4

    Default

    Hi cool_techie_tvm

    1) Was the problem one which had recently cropped up?
    Yes this problem has recently cropped up. I have been using broadband for a few months now. But the WHOLE NIGHT thing is new.

    2) Do u notice the modem getting overheated?
    No. It didnt. Actually I dont think the modem problem might exist as I have already tried with a different router. But the same problem.

    3) When trying to make a complaint did BSNL inform u about any ongoing works on broadband division?
    I asked them about any line problems or similar problems being reported, they said they didnt have any.

    4) What is your modem make/model? If possible post the line statistics as given in the modem.
    I am currently in my office so wont be able to give you the line statistics.(pinging to yahoo.com failed)
    My model: UTSTARCOM

    Thanks for your help.

    Michael

    hi essbebe,

    i havent done that yet..

    i will try that first thing tonight and let you know..

    Thanks for your help..
    Last edited by michaelfernando; 27th January 2009 at 12:55 PM. Reason: Automerged Doublepost

  5. #5
    Amor vincit omnia
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    3,141

    Default

    Quote Originally Posted by michaelfernando View Post
    Hi cool_techie_tvm
    Yes this problem has recently cropped up. I have been using broadband for a few months now. But the WHOLE NIGHT thing is new.
    No. It didnt. Actually I dont think the modem problem might exist as I have already tried with a different router. But the same problem.
    I asked them about any line problems or similar problems being reported, they
    said they didnt have any.
    I am currently in my office so wont be able to give you the line statistics.(pinging to yahoo.com failed)
    My model: UTSTARCOM
    The line statistics in the modem is required inorder to verify and exclude the telephone line from the scene. The Downstream SNR and attenuation are important factors which contribute to disconnection problems mentioned by you.

    Please keep the thread updated with your findings later this day.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4

    Default

    @cool_techie_tvm,

    Oh Okay! I will let you know what the line statistics are. Please check this post tomorrow as(since my internet at home is down) I will be able to post only from my office(tomorrow).

    thanks

  7. #7
    Amor vincit omnia
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    3,141

    Default

    Quote Originally Posted by michaelfernando View Post
    @cool_techie_tvm,
    Oh Okay! I will let you know what the line statistics are. Please check this post tomorrow as(since my internet at home is down) I will be able to post only from my office(tomorrow).
    Hey is the ADSL link light in the modem lighting up? Then only u will be able to see the line statistics in the modem. Else it would not be listed as modem is not getting signals from the exchange.

    yes, i will indeed keep on checking this thread for developments. Thanks

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4

    Default

    @ totallyfundu and cooltechietvm

    Hey..am really sorry for having wasted your time..

    The net connection is up somehow. I didnt do anything. I turned on my router and it worked - "might have been the technical complaint that I made to the customer support a day earlier".. I really dont know the reason why it suddenly started working, even one of my friends in my locality had her connection up when mine was down(so the BSNL server problem cant be the reason)

    This was the first time I have posted in any forum and I am happy that you could all come to help me. Thanks for that.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    1

    Default

    HI it's Indi, I have ADSL drop problem since last two months. For every 2 hours or less it went off and come back in 1 or two minutes. But whenever I have checked the statistics they are as under. Plz tell me is it modem fault or BSNL ????






    Downstream
    Upstream
    *


    SNR Margin
    :
    6.3
    8.2
    db


    Line Attenuation
    :
    41.4
    35.1
    db


    Data Rate
    :
    1369
    266
    kbps


    Max Rate
    :
    1852
    374
    kbps


    CRC
    :
    7221
    433
    *

Similar Threads

  1. Automate Download at Night
    By India Broadband Forum in forum Broadband How to
    Replies: 43
    Last Post: 18th July 2010, 04:51 PM
  2. Night Downloader- Best BSNL Night Download Manager
    By itsmemad in forum BSNL broadband
    Replies: 17
    Last Post: 12th May 2010, 08:34 PM
  3. How to automate download at night
    By thedemon99 in forum BSNL broadband
    Replies: 12
    Last Post: 21st January 2010, 09:50 PM
  4. DLINK 2640T doesnt connect to my laptop
    By ramrays in forum Airtel Broadband
    Replies: 2
    Last Post: 27th July 2008, 09:54 PM
  5. router doesnt connect to internet but modem does
    By sandrarocks in forum BSNL broadband
    Replies: 3
    Last Post: 26th November 2006, 08:05 PM