1. #1
    Junior Member

    Join Date
    May 2008
    Posts
    28

    Unhappy NEED URGENT HELP - ERROR 815 In Win VISTA

    Dear Friends,

    I am facing issues with my BSNL BB connection. I am using Windows VISTA ultimate and getting error 815 when i try to connect to the broadband. This is happening for two days and i am going crazy over it. Please I request if anyone of you has an answer to this problem, Please kindly HELP me.

    Thanks in Advance.

  2. #2
    sujithsukrutham
    Guest

    Default

    In which mode your modem configured? Bridge or PPPoE?

  3. #3
    rupu1983
    Guest

    Default

    Error 815 means that your ISP server is not responding. The probable causes are that you have not set up your connection properly - correct username, correct password, DHCP.815 is an authentication error.
    source -yahoo answer

  4. #4
    The One
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by desktop07 View Post
    Dear Friends,

    I am facing issues with my BSNL BB connection. I am using Windows VISTA ultimate and getting error 815 when i try to connect to the broadband. This is happening for two days and i am going crazy over it. Please I request if anyone of you has an answer to this problem, Please kindly HELP me.

    Thanks in Advance.
    I. This problem seems to sometimes be caused by annoying software adding a connection to Network Connections which configures itself as default for some reason. The result is that you may be trying to connect to the wrong ISP! Just delete this connection item if you have it.


    II. If you can establish the internet connection through any other device/system, then create a new administrator account on the Windows Vista machine to troubleshoot the issue:
    1. Click Start, type user account, and click the User Accounts control panel.
    2. In the User Account control panel, click Manager another account.
    3. Click Create a new account, type an account name, select Administrator, and then click Create Account.
    4. Logoff and logon with the new account and establish the connection to check if the issue persists.

    Source: Microsoft

  5. #5
    meetdilip
    Guest

    Default

    If you are using a dialer, delete it and use a new one.

  6. #6
    LEARNER

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,272

    Default

    815 - Failed to connect.

    Windows Vista Only - This error occurs only with Windows Vista. It "replaces" error codes 676, 678, 691 and 769 from Windows XP and earlier, and covers at least 4 different causes of failure to connect. This error can occur on attempts to make a DSL connection. The actual detailed reason for the failure to connect does not show up on the standard Vista error screen, but is available if you look hard enough and includes:

    * Line is busy (for DSL the line isn't really busy, but the DSL server has a problem)
    * Remote Computer did not respond (there is a connectivity error)
    * Username or Password Error (the username and/or password specified for the DSL connection is incorrect or not recognized by the DSL server)
    * Destination Host Unreachable (networking or network card error)
    SOURCE: Google search: error 815 in vista.

  7. #7
    Junior Member

    Join Date
    May 2008
    Posts
    28

    Unhappy Thanks

    dear friends,

    i have tried both in bridge mode and ppoe mode, but to no avail.also i have deleted all the dialers but still no go.i have also lodged several complaints with bsnl but as usual they dont pay any heed.
    please help me.

    Thanks again.

  8. #8
    meetdilip
    Guest

    Default

    If you use a firewall, disable it and check again.

  9. #9
    sujithsukrutham
    Guest

    Default

    To resolve this issue, disable the DHCP BROADCAST flag in Windows Vista. To do this, follow these steps:

    Click Start, type regedit in the Start Search box, and then click regedit in the Programs list.

    If you are prompted for an administrator password or for confirmation, type your password, or click Continue.

    Locate and then click the following registry subkey:

    HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesT cpip
    ParametersInterfaces{GUID}

    In this registry path, click the (GUID) subkey that corresponds to the network adapter that is connected to the network.

    On the Edit menu, point to New, and then click DWORD (32-bit) Value.

    In the New Value #1 box, type DhcpConnEnableBcastFlagToggle, and then press ENTER.

    Right-click DhcpConnEnableBcastFlagToggle, and then click Modify.

    In the Value data box, type 1, and then click OK.

    Close Registry Editor.
    source: Google

  10. #10
    Junior Member

    Join Date
    May 2008
    Posts
    28

    Default

    I have disabled windows vista firewall and have the AVG 8.5 installed in my system.it was working fine till tuesday but all off a sudden the connection died.i have the nokia siemens modem and the link light is glowing steady.i am not sure whether it is something wrong with my system or something wrong with the line.

    i will try the steps mentioned by Sujith .please let me know if you have any other solution to this.

    thanks in advance.
    Last edited by desktop07; 30th April 2009 at 03:54 PM. Reason: Automerged Doublepost

  11. #11
    LEARNER

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,272

    Default registry entries

    i will try the steps mentioned by Sujith .please let me know if you have any other solution to this.
    Please attempt Registry editing as a last resort.

    Please make a back up of present Registry.

    In TCP/IP page on the top there is window for the ethernet card.
    Click the "Configure" button.
    Check it is enabled and other settings

    In "Advanced select "network" .
    Mine is wireless lan card and blue tooth is selected by default.


    Look under Advanced "and see what is selected.
    Wait : let me see mine.
    Last edited by essbebe; 6th October 2011 at 06:31 PM.

  12. #12
    Gold Member
    skap's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    530

    Default

    Quote Originally Posted by desktop07 View Post
    dear friends,
    also i have deleted all the dialers but still no go.
    Thanks again.
    can you post what are the connections available in your control panel > Network connections ?
    it seems to be a dialer connection in ur system.

  13. #13
    Junior Member

    Join Date
    May 2008
    Posts
    28

    Default

    Dear friends

    thanks to all of you for the help. The problem is solved now. i can now connect now to the broadband.

    but there is something new that has comeup.i can connect only in bridge mode. i am using the nokia siemens c2110 and also have a Dlink GLB 502T.
    when ever i am trying to connect using the PPPoE mode it is not working.
    The modem is connected via the PPPoE mode and it comes up with the WAN Ip.also the data light starts glowing.but the internet explorer would not bring up any page.it gives the error- page cannot be diaplayed.

    However when i create a dialup connection, it just works fine.I dont know exactly why this is happening.I have checked all the possible option but to no go. I really like the PPPoE connection as you kdo not have to dial every time u start the system.

    Please dear friends help me out of this problem.

    Regards
    Dev

    Thanks in Advance.

  14. #14
    sujithsukrutham
    Guest

    Default

    Which modem u have tried??

  15. #15
    Junior Member

    Join Date
    May 2008
    Posts
    28

    Default

    I have tried on both Nokia Siemens C2110 and DLink GLB 502t. and i am using Windows Vista.

    Can you please help.

    Regards
    Dev.

    Thanks in advance.

  16. #16
    LEARNER

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,272

    Default

    1
    The problem is solved now.
    Confirm how ? did you modify the registry ?


    2.
    i can connect only in bridge mode. i am using the nokia siemens c2110 and also have a Dlink GLB 502T.
    Now you are able to connect either modem in "Dial up"
    mode with either modem.
    OPTION (A)
    If you are using IE
    go to Tools
    Internet options
    connections
    go through the list
    Select "NEVER DIAL a connection "
    Apply /Save.

    Para two :
    Post screen shot of the WAN page in PPP/PPPoE mode
    of any one modem. for c2110 given below
    . Open the browser and type the url http://192.168.1.1.
    ii. Type username admin and
    password admin in login window.
    iii. On left panel, click on Home->
    Internet Configuration
    iv. Locate the parameter Wan Type and select PPP.
    v. On the right hand delete the PPP account

    vi. It will take some time , wait .
    Then Click on new on right side
    and name it as PPPoE and
    you will find VCI setting as 38
    change it to 35.
    click next.

    vii. Then keep everything unchanged just click next and select Bridged and ensure below LAN/STMP.

    viii. click next
    keep every thin unchanged
    now click Admin
    click reboot .
    important check whether it is selected from last.
    and you are done with modem configuration.
    REFERENCE:C2110 (Type-A) ADSL MODEM MULTIUSER CONFIGURATION

  17. #17
    Junior Member

    Join Date
    May 2008
    Posts
    28

    Default

    dear essbebe

    there was a problem with my line.so the exchange people corrected it.
    they did reset the line.I have solved the PPPoE problem in the C2110 modem.
    what i wanted was the PPPoe mode for which the i never had to dial from windows.
    The modem would automatically connect it from within.
    I had to select the default rout option in the C2110 modem.and it solved the problem.
    Now i have to check for the DLink GLB 502T modem.


    Also if you can help me with Port forwarding in the Nokia Siemens C2110 modem.
    I am using Utorrent and the ports are coming blocked.

    Please help.

    Regards
    Dev.

    Thanks in Advance
    Attached Images Attached Images

  18. #18
    The One
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by desktop07 View Post
    Also if you can help me with Port forwarding in the Nokia Siemens C2110 modem.
    I am using Utorrent and the ports are coming blocked.

    Please help.

    Regards
    Dev.

    Thanks in Advance
    Whenever you need to deal with port forwarding, you can go upto the PortForward.com site, and get the guide for you from them.

    Port Forwarding for the Nokia Siemens C2110

  19. #19
    LEARNER

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,272

    Default

    @desktop07
    Now i have to check for the DLink GLB 502T modem
    this unit is modem + router and you won't need Ut300r2u
    Keep it as standby and try to program Glb502T.
    Later for PF details
    above in portforward.com

    D

    Days of Alpana: MTNL ADSL Triband Connection - Alpana Mandal blogs her experiences
    use VPI/VCI 0 and 35 for BSNL.
    Last edited by essbebe; 2nd May 2009 at 07:41 PM.

  20. #20
    Junior Member

    Join Date
    May 2008
    Posts
    28

    Default

    dear essbebe,

    I am able to use the Dlink GLB 502T and i am also able to forward the PORT.
    So am good with the Dlink modem.Now the issue is with the Nokia Siemens C2110. I can get into the security menu and then click on port forwarding and then i click on add but after that i am not able to enter any value , where it says port start and port end.

    have a look at the pic.i have marked the boxes in red.i select user defined and give a name.then i enter my ip address and select protocol type as "ALL" and then i cannot enter anything in the boxes.

    Please help.

    Regards
    Dev.

    Thanks in advance.
    Attached Images Attached Images

  21. #21
    The One
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by desktop07 View Post
    have a look at the pic.i have marked the boxes in red.i select user defined and give a name.then i enter my ip address and select protocol type as "ALL" and then i cannot enter anything in the boxes.
    Your attached picture is not one which was taken after you did all the steps you said to have done. Please update with the screenshot after you have done what you said to have done:
    Quote Originally Posted by desktop07 View Post
    i select user defined and give a name.then i enter my ip address and select protocol type as "ALL"

    Did you post (take) this screenshot by mistake, or is it so that you just wanted to show the screenshot of the page referred?
    Last edited by The One; 2nd May 2009 at 10:07 PM.

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 3rd July 2012, 01:40 PM
  2. Error 102 "Smart card pairing error"
    By BLADE777 in forum Big TV
    Replies: 1
    Last Post: 30th November 2011, 02:54 PM
  3. please help!! getting error 651(modem reported error)
    By sukhman87 in forum BSNL broadband
    Replies: 28
    Last Post: 28th May 2011, 09:33 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 8th September 2009, 12:02 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 26th December 2008, 11:45 PM

Posting Permissions

Log in

Log in
BSNL Broadband Forum Airtel Broadband Forum Reliance Broadband Forum Tikona Broadband Forum MTNL Broadband Forum Tata Broadband Forum
BSNL 3G Forum MTNL 3G Forum Idea 3G Forum Airtel 3G Forum Reliance 3G Forum Vodafone 3G Forum
Airtel Mobile Forum Reliance Mobile Forum BSNL Mobile Forum Idea Mobile Forum Vodafone Mobile Forum Aircel Mobile Forum
Tata Sky Forum Dish TV Forum Reliance DTH Forum Videocon DTH Forum Airtel DTH Forum SUN DTH Forum