1. #1
    Junior Member

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    14

    Default BSNL Dialup Connection hangs/freezes in Windows 7

    I use Lynksys AM300 modem/router to connect to internet through USB cable, I use Bridged Mode Only setting in modem, and connect to internet from dial-up PPPoE connection that I made through Network and Sharing center. My ISP is BSNL. Since I upgraded to windows 7 some times suddenly I am disconnected from Internet, their is is no redial window, and when I click on network icon near time display (right bottom on taskbar), it shows status as connected under the dial-up connection and shows no internet connection on the network icon, when I click on disconnect nothing happens, and status still shows connected, nothing happens when I right click the connection and select either disconnect or status, but when I click on properties the window open. Even when I try to open Dial-up connection from adapter setting nothing open i.e whole dial-up system hangs.

    After all above I have to restart my PC and after windows starts I can connect without any problem.

    I have tried following thing but nothing changes
    - Updating modem firmware
    - Connecting through LAN instead of USB
    - Connecting through PPPoE from within the modem
    - Updating all drivers including modem USB
    - Tried resetting LAN/ NDIS USB device (USB Driver)

    This never used to happen in XP or Vista, this is really frustrating, usually I go to office keeping my PC connected and ON for downloading and when I return their is nothing downloaded, I have tried google for past 5 days but no help please someone help I don't want to go to Vista or XP.

  2. #2
    The Wizard
    meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,778

    Default

    When you tried PPPoE (ID and password in the modem), what was the result ? Also did you faced the problem when tried connecting through ethernet ?

    Delete the dialler, create a new one and try.

  3. #3
    Platinum Member

    Join Date
    May 2008
    Posts
    812

    Default

    @faninencore
    The USB driver cause the problem. This driver dose not compatible with Windows 7.
    Try to connect from your Computer's LAN side. When you connect from your LAN side remove the USB cable from your PC.

  4. #4
    LEARNER

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,270

    Default

    @faninencore

    I have tried following thing but nothing changes
    - Updating modem firmware
    - Connecting through LAN instead of USB
    - Connecting through PPPoE from within the modem (* presume ALways On" mode )
    - Updating all drivers including modem USB
    - Tried resetting LAN/ NDIS USB device (USB Driver)
    1.
    Please mention your modem /router model/make

    2.
    Need Statistics/ ADSL data showing SNR/ATTN Line Rate Mod selected for both U/L and D/L.
    3.
    Also try google DNS 8.8.8.8 and OpenDNs 208.67.220 220.
    4.
    COPY/PASTE data here
    ipconfig /all
    Last edited by essbebe; 21st April 2010 at 08:32 AM.

  5. #5
    Platinum Member
    mickey's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6,948

    Default

    your windows is genuine??

    update you cable driver online..

    Quote Originally Posted by essbebe View Post
    ipconfig /all
    Essbabe can you please tell me why is ipconfig /all command not working for me??

    the windows appears just for a second and vanishes..
    Last edited by mickey; 21st April 2010 at 02:44 AM. Reason: Automerged Doublepost
    job takes the child away.

  6. #6
    Platinum Member

    Join Date
    May 2008
    Posts
    812

    Default

    @faninencore
    Another thing you have to do, you need to uninstall the USB driver. You can do it from the Device Manager located in the Hardware option. Which I dont mention on my previous post
    Remember to remove the USB cable from your system and only connect the LAN side cable. If possible remove the old dial-up PPPoE connection which is using for the USB connection and install a new dial-up PPPoE for the LAN connection.

  7. #7
    Platinum Member
    mickey's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6,948

    Default

    Indranil why is the ipconfig / all statement not working prop for me..

    my windows 7 .. i am admin..

    and i have tried giving space after ipconfig and / but didnt job out..
    job takes the child away.

  8. #8
    LEARNER

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,270

    Default

    @mickey
    the windows appears just for a second and vanishes
    Wanted to write an article about this adding extra "masala" for 200 words. But too lazy !!!
    try this
    START RUN type cmd
    Window opens
    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\essbebe>
    Then type ipconfig /all

    OR

    In new window
    c:\windows\system32\cmd.exe

    C:\Windows\System32\cmd.32

    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\WIndows\System32>
    feedback please.

  9. #9
    Platinum Member

    Join Date
    May 2008
    Posts
    812

    Default

    Quote Originally Posted by mickey View Post
    the windows appears just for a second and vanishes..
    @mickey
    This same problem I saw some of my office computers and also in my friend computer. finally I find out that those computers are virus affected. some of the computer are restarted automatically. Those are install with operating system of Windows XP.

    I think your computer also have the virus, thats why your CMD windo appears just for a second and vanishes.

  10. #10
    Platinum Member

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2,030

    Default

    Quote Originally Posted by Indranil View Post
    some of the computer are restarted automatically.
    I have programmed that type of virus in C++, if anyone need then reply.............

  11. #11
    Junior Member

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    14

    Default

    Quote Originally Posted by meetdilip View Post
    When you tried PPPoE (ID and password in the modem), what was the result ? Also did you faced the problem when tried connecting through ethernet ?

    Delete the dialer, create a new one and try.
    tried doing that saved username and password in modem but same problem

    Quote Originally Posted by Indranil View Post
    @faninencore
    The USB driver cause the problem. This driver dose not compatible with Windows 7.
    Try to connect from your Computer's LAN side. When you connect from your LAN side remove the USB cable from your PC.
    I use to connect through lan at first without usb port but same problem. I switched to usb port to see if that solves the problem, also I have tried formatting whole system and connecting through lan without installing usb driver still same problem

    Quote Originally Posted by essbebe View Post
    @faninencore


    1.
    Please mention your modem /router model/make

    2.
    Need Statistics/ ADSL data showing SNR/ATTN Line Rate Mod selected for both U/L and D/L.
    3.
    Also try google DNS 8.8.8.8 and OpenDNs 208.67.220 220.
    4.
    COPY/PASTE data here
    ipconfig /all
    My Modem is Linksys AM 300, I currently use opendns, but the problem doesn't seems to be related to dns or modem itself

    Quote Originally Posted by mickey View Post
    your windows is genuine??

    update you cable driver online..
    As I mentioned I have updated to latest available drivers through windows update and yes my windows is genuine I got original dvd with my laptop

    Thank you guys for replying but i think the problem is with windows 7 ppoe diler or something tried all of your suggestion but still the problem persists

    Please help

  12. #12
    Platinum Member

    Join Date
    May 2008
    Posts
    812

    Default

    As you try with PPPoE from modem and facing same problem so I am thinking the problem might be from the LAN driver. Your dial-up pppoe hang because of your LAN is hanging. Make sure what is your LAN card manufacture and use correct driver for it. By default lan driver is install during Windows operating system setup. Some times this default driver dose not match with the device and facing some problem.

    If possible install the Windows XP operating system and check what is the manufacture driver is install. After that search the instalation setup for that manufacture Lan driver on the net. If you find the driver then instrall the driver on Windows 7.
    If you have the Motherboard CD then find the LAN driver in it and install it on your Windows 7. You can download the driver CD of your system by go to their website.
    If nothing happen call an expert.

  13. #13
    The Wizard
    meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,778

    Default

    Did you tried deleting the dialler and creating a new one. Run a scan using CA Yahoo Antispy and check.

  14. #14
    Platinum Member

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2,030

    Default

    Quote Originally Posted by meetdilip View Post
    Did you tried deleting the dialler and creating a new one. Run a scan using CA Yahoo Antispy and check.
    Yes mostly in XP, creating a new dialer solves the problem. Sometimes the problem is due to virus so run antivirus full PC scan with CA Yahoo Antispy or Zonealarm(Recommanded) or Bitdefender or Webroot
    Last edited by gaggan4392; 21st April 2010 at 07:46 PM. Reason: Automerged Doublepost

  15. #15
    The Wizard
    meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,778

    Default

    Have you tried webroot ? Is it antivirus ? or Antispy ? I ignored one give away recently.

  16. #16
    Platinum Member

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2,030

    Default

    Quote Originally Posted by meetdilip View Post
    Have you tried webroot ? Is it antivirus ? or Antispy ? I ignored one give away recently.
    It is Antivirus+Antispyware..

  17. #17
    Platinum Member
    mickey's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6,948

    Default

    Quote Originally Posted by essbebe View Post
    @mickey

    Wanted to write an article about this adding extra "masala" for 200 words. But too lazy !!!
    try this
    START RUN type cmd
    Window opens


    Then type ipconfig /all

    OR

    In new window
    c:\windows\system32\cmd.exe


    feedback please.
    hehehehe thanks dude... i knew you are a genius and now you proved it.. thanks alot...

    let me see if i can rep+ you now..
    job takes the child away.

  18. #18
    Junior Member
    v.Na5h's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    33

    Default

    I have the samew problem
    wanted to create a new thread ...found this so bumpng it....


    i think its a bug in windows 7...
    it workd fine with windows xp

    any ideas guys..

    @essbebe
    this is nothing related to ipconfig...try something new
    i see that u always ask people to post the ipconfig details

  19. #19
    LEARNER

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,270

    Default

    @v.Na5h

    What is the error message you get when you use "Dialer" in Windows 7?

    @essbebe
    this is nothing related to ipconfig...try something new
    i see that u always ask people to post the ipconfig details systems !
    (a)may be I want to "steal" all mac addresses !!
    (b) may be I find a tunnel data from Srinagar to Leh !
    Now I specifically request not to post this. I get same data in my system !!!!!)
    (c) or a routine test , like your physician, asking you to take a blood test/urine test, and report shows normal.
    (d) member is free not to provide any info asked by me !!!
    He will be very happy, as he won't get further input/s from me .
    and i use" ipconfig /all" as an excuse !

    Para two :
    You may post yours for further input from me in this thread for you!!!
    Please avoid tunnel data !

  20. #20
    Platinum Member
    mickey's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6,948

    Default

    Quote Originally Posted by essbebe View Post
    (c) or a routine test , like your physician, asking you to take a blood test/urine test, and report shows normal.


    !

    Like asking for by-pass surgery for blood pressure.

  21. #21
    Junior Member
    v.Na5h's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    33

    Default

    ^ hahaha...Lol

    now can u get on-topic

    ^ hahaha...Lol

    now can we get on-topic
    Last edited by v.Na5h; 9th May 2011 at 06:24 PM. Reason: Automerged Doublepost

  22. #22
    LEARNER

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,270

    Default

    I don't want to argue with you for your flippant comments.
    Like asking for by-pass surgery for blood pressure.
    A Doctor, asking for a test does not imply SURGERY immediately.
    Even for "Blood pressure",problems other tests are recommended , first..
    know the difference between "tests " and "surgery"
    You better post your comments in Russian!
    nobody will bother to reply!!
    Use an English language Dictionary , when in doubt!!!

  23. #23
    Junior Member
    cyberboy_909's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Posts
    66

    Default

    @ faninencore configure ur modem in bridge mode and connect through ethernet
    instead of usb

    Hope this helps

  24. #24
    LEARNER

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,270

    Default

    See this thread for more info screen shots ipconfig /all etc !!
    http://www.indiabroadband.net/bsnl-b...ws-xp-7-a.html
    Windows7Sp1 Dialupmode working perfectly.
    and redials automatically when link fails.

Similar Threads

  1. Dail-up hangs [Windows XP & 7]
    By THiS in forum BSNL broadband
    Replies: 34
    Last Post: 16th July 2013, 06:33 PM
  2. error 651 computer hangs windows 7
    By rsen in forum BSNL broadband
    Replies: 3
    Last Post: 5th January 2012, 05:26 PM
  3. Reliance broadband+ freezes Windows 7 completely!
    By avindos in forum Reliance Netconnect
    Replies: 8
    Last Post: 12th November 2011, 07:44 AM
  4. Dialup connection when BSNL BB is down
    By asevelu in forum BSNL broadband
    Replies: 9
    Last Post: 2nd April 2010, 08:24 AM
  5. Creating a PPPoE Dialup Connection
    By Dipy in forum BSNL broadband
    Replies: 8
    Last Post: 27th October 2009, 06:31 PM

Posting Permissions

Log in

Log in
BSNL Broadband Forum Airtel Broadband Forum Reliance Broadband Forum Tikona Broadband Forum MTNL Broadband Forum Tata Broadband Forum
BSNL 3G Forum MTNL 3G Forum Idea 3G Forum Airtel 3G Forum Reliance 3G Forum Vodafone 3G Forum
Airtel Mobile Forum Reliance Mobile Forum BSNL Mobile Forum Idea Mobile Forum Vodafone Mobile Forum Aircel Mobile Forum
Tata Sky Forum Dish TV Forum Reliance DTH Forum Videocon DTH Forum Airtel DTH Forum SUN DTH Forum