Results 1 to 21 of 21

Nokia Siemens router from BSNL

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    25

    Question Nokia Siemens router from BSNL

    Dear All,

    I have the Nokia Siemens router from BSNL and i got below 3 queries:-

    1. I changed the router admin login and password. Unfortunately, I don't remember that now & thus can not login to the admin page (192.168.1.1). Is there a way to recover the password other than resetting the modem?

    2. I am unable to login to BSNL Portal data.bsnl.in in spite of providing the correct password. I don't see any option like "Forget password-click here". Do they have one?

    3. Where is the router configuration file stored?

    Thanks in advance.
    Troy.

  2. #2
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    recover the password other than resetting the modem?
    No. you can try user pw as password.
    If you are getting connected to internet , why you need to access modem settings ?
    2. portal user id is 14 digit and default password is password.
    BSNL Portal may redirect you to selfcare pages depending on your location.
    3.Router configuration file can be Backed up from Management option in the modem.
    4. Mention modem/model/make/number . Select from links below

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    25

    Default

    thanks for your response.

    No. you can try user pw as password.
    u mean user = admin & password = password?
    As i said, i changed the admin pwd..so guess i need to reset the modem now..thats the only option.

    2. portal user id is 14 digit and default password is password.
    Problem is i do not remember the user id any option to get that back?

    3.Router configuration file can be Backed up from Management option in the modem.
    thanks for the info..i will do that once i am able to login

    4. Mention modem/model/make/number . Select from links below
    Nokia Siemens SL2_141

  4. #4
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    No other option left. You need to try trial and error or reset the modem. If you do not have particular work to do, let it be as it is. I will be more secure than keeping default password.

    For portal ID, make a call to local exchange. They keep it in their records. Just one minute business to give it to you.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    25

    Default

    thanks for your response Dilip.

    I will call up the local exchg to get the Portal ID.

    One request - Can you plz share with me some threads here (already existing in this forum) which will help me to better configure my modem to get some extra boost

  6. #6
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    25

    Unhappy

    thanks dilip...but now i got a bigger problem it seems...yesterday i resetted the modem so as to get back the default factory settings...but still i am unable to login to the DSL Router page..i tried the below combination:

    admin/password
    user/password
    root/password
    support/password

    but none worked

    also now the internet conn is also gone...the light for internet in the modem is no more glowing...from time to time it just blinks..thats it...i cannot open any sites...plzzzzzz help me guys...plzzz.

  8. #8
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    1. Try ID and password as admin and check.

    2. Hold the reset button using a refill when powered ON for say 30 seconds.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    25

    Default

    dilip i resetted the modem exactly by the process you mentioned..only that instead of refill..i used a safety pin.
    one query..can i access DSL router page even though there is no internet connectivity (as i told you before i got no connection now)? plz forgive my ignorance.

  10. #10
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    Yes, you can. Normally, after reset, you should be able to log into the modem. Try resetting again and check. Hope you have plugged in the line too. Which mode were you in ? PPPoE/Bridge ? Try creating a dialer and check.

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    25

    Default

    Quote Originally Posted by meetdilip View Post
    1. Try ID and password as admin and check.
    yahoooooo...admin/admin worked like a charm....many thanks bro
    repped u +1

    well...i noticed 1 thing..the green light for "internet" does not glow constantly now (like it did before)..but i am able to surf & download...and when i download or browse some sites...then only the "internet" light blinks...is that normal? plz reply.

  12. #12
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    For me also it blinks (not stable). I think it is not a problem. Glad your issue is solved.

  13. #13
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    @onlytanmoy

    Please refer my post listed below for settings for many modem/s routers of BSNL>

    http://tinyurl.com/essbebe-wa3002-g4-compilation
    Last edited by essbebe; 28th August 2010 at 03:39 AM.

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    25

    Default

    my wireless connection is not remaining stable...very often it is getting disconnected & then again reconnects on its own..i am about 16-17 feet away from the modem...plz suggest.

  15. #15
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    1. Is the problem only with wireless. Do you face any disconnection while connecting using ethernet cable ?

    2. Do you use any encryption ? If yes, remove it and try.

    3. Post your SNR and attenuation values.

    4. Try building a wifi booser using Aluminium foil. Hope you will get a demo in " Broadband How to ".

  16. #16
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    25

    Default

    1. ya..only with wireless.
    2. yes..ok..i will remove it and try.
    3. Sorry..can u plz tell me how to get those values.
    4. ok..i will search for the booster.
    Last edited by onlytanmoy; 29th August 2010 at 04:18 PM. Reason: Automerged Doublepost

  17. #17
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    If the problem is only with wifi, no need for SNR and attenuation values.

  18. #18
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    25

    Default

    dilip...sorry i was unable to find out a thread on wifi booster..plz help.

  19. #19
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776
    Last edited by meetdilip; 30th August 2010 at 10:41 AM. Reason: Automerged Doublepost

  20. #20
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    25

    Default

    many thanks for the fast response bro.

  21. #21
    The Wizard meetdilip's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8,776

    Default

    Always Welcome

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 17th April 2013, 04:15 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 15th January 2013, 05:51 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 15th January 2013, 05:47 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 11th January 2012, 07:13 AM
  5. Strange issue with bsnl nokia siemens residential router 1600
    By anirban17aug in forum BSNL broadband
    Replies: 14
    Last Post: 8th December 2011, 05:04 PM