Results 1 to 10 of 10

Need help on ZTE ZXDSL 831 AII modem bsnl connection

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    7

    Question Need help on ZTE ZXDSL 831 AII modem bsnl connection

    hello friends i have an ZTE ZXDSL type 1 modem which i had success fully used since i changed my plan for BB from 500 C to 750 UL , now from last one month my network connection is working silly , i have speed in torrents as it should be but the http downloads and browsing never starts and ping shows results such as this one:
    Code:
    Ping facebook.com -t
    reply from 69.63.189.11: bytes=32 time=276ms ttl=238
    request timed out
    reply from 69.63.189.11: bytes=32 time=277ms ttl=238
    reply from 69.63.189.11: bytes=32 time=311ms ttl=238
    request timed out
    
    AND so on
    dsl cabel and every other thing is fine i have checked it several times also the busnl guys whom i called, the funny thing is there modem works fine on my line and mine not while i checked this modem at my friends home and it works fine there.

    the below is the review of modem:
    Code:
    Equipment Vendor	ZTE	 
     	Model No	ZXDSL 831AII	 
     	Chipset Part No	ZXDSL 831AIIV1.0.1i_D18_IN	 
     	Chipset Version No	E.37.7.37	 
     	ADSL Port	 Enabled
     	Downstream Line Rate	 2048 kbps	 
     	Upstream Line Rate	 352 kbps	 
     	LAN IP Address	192.168.1.1	 
     	Default Gateway	automatically set	 
     	Primary DNS Server	218.248.255.196	 
     	Secondary DNS Server	218.248.255.194	 
     	Firmware Version	ZXDSL 831AIIV1.0.1i_D18_IN	 
     	MAC Address	00:19:C6:81:FA:8E	 
     	System Up Time	01:10:47s
    ANd thus i am not even able to send a mail with attachments no matter how small they are. Is this modem dead ? or are there some other cause please help....

  2. #2
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    check speed here ( twice )
    My Broadband Speed - Broadband Speed Tester
    and use Yellow Icon on top to insert the link/s
    ( omit existing http://)


    Check SNR ATTN values and post the result here.

    Modem does not appear "silly "!!!
    ........i checked this modem at my friends home and it works fine there
    .

    confirm modem menu page appears like this :
    India Broadband Forum
    or like this?
    India Broadband Forum
    Last edited by essbebe; 6th October 2011 at 07:17 PM.

  3. #3
    Silver Member axel's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    491

    Default

    http://192.168.1.1/ > ID PW both admin
    On the Overview > advanced page Post SNR & attenuation values

    modem works fine on my line and mine not while i checked this modem at my friends home and it works fine there.
    What do you mean?

    Check ADSL config


    If all right here
    Go to reboot > reboot from > factory
    You Live What You Love

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    7

    Post

    thanks for your replies besides what AXEL provided about adsl settings i am not able to change it as shown in pic, mine remains as this:
    image:
    http : // lulzimg . com /i22/c662c0.jpg


    i will soon post the SNR values as soon as i find the page to it, also is it local snr margin or simple SNR?

    Code:
    modem works fine on my line and mine not while i checked this modem at my friends home and it works fine there.
    its the modem of bsnl guy who check connections in our area

  5. #5
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    .
    http://lulzimg.com/i22/c662c0.jpg
    1.
    Menu pages may not be almost similar.
    snr values here : downstream data rate/upstream data rate.
    http://www.indiabroadband.net/attach...e-better-1.jpg
    Check MTU value 1492. or default 1500.
    http://www.indiabroadband.net/attach...e-better-3.jpg


    2.
    check settings here except WIFI.
    https://docs.google.com/present/view...njx_14fhxf7xcf

    further ref:http://www.indiabroadband.net/bsnl-b...tml#post283205
    similar modem c2110:
    http://www.calcutta.bsnl.co.in/dataoneinstall/mu09.html
    Last edited by essbebe; 9th June 2011 at 12:03 PM.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    7

    Default

    my modem upstream ine rate always changes with new connection does this have some connection with my problem?

  7. #7
    Silver Member mickeyandaamir's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    340

    Default

    Quote Originally Posted by aloksharma View Post
    my modem upstream ine rate always changes with new connection does this have some connection with my problem?
    i still have this modem (kept in box closed) as i dont use it now because i have surrendered my broadband.
    but still i'll try to help you out.
    tell me if your modem is config. on PPPOE mode (always online) or Bridge mode (connected by dialing from windows).....???

    also tell me how is the browsing...???

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    7

    Default

    i am using bridge mode and browsing is not fine it show several time out errors and i have to retry several time(refresh page) to open any site (including small size sites as google etc) , i also tried the pppoe mode but all in-vain....

  9. #9
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    .
    Very poor feedback.
    Try to get another a modem from a friend and test your line.
    or if possible exchange the modem at BSNL.

    Last edited by essbebe; 9th June 2011 at 09:03 PM.

  10. #10
    Silver Member mickeyandaamir's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    340

    Default

    Quote Originally Posted by aloksharma View Post
    i am using bridge mode and browsing is not fine it show several time out errors and i have to retry several time(refresh page) to open any site (including small size sites as google etc) , i also tried the pppoe mode but all in-vain....
    have you tried changing DNS..??? i remember when i used to have broadband 7 months before, ther used to be the same issue as yours. at that time downloading used to work perfectly but no browsing. then i changed DNS and it did worked for me.

    so before changing your modem permanently, do this last try. May be this will save your 1000 bucks

Similar Threads

  1. bsnl modem-zxdsl 831 aii usb driver installatiion
    By nidhin87 in forum BSNL broadband
    Replies: 3
    Last Post: 31st December 2012, 01:30 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 24th June 2012, 07:02 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 24th December 2011, 11:11 AM
  4. connect with ZXDSL-531B bsnl modem
    By gunjan1992 in forum Tikona WiBro
    Replies: 15
    Last Post: 11th August 2011, 11:51 PM
  5. BSNL ZXDSL 531B wireless connection problem
    By nekyi in forum BSNL broadband
    Replies: 26
    Last Post: 31st October 2009, 11:25 AM