Results 1 to 4 of 4

bsnl internet not working properly!!!

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    2

    Question bsnl internet not working properly!!!

    Hey guys,
    I'm having this problem from the past 2 weeks!!!
    I have a UT300R2U bsnl modem, the white box type modem with five indicator lights(power,DSL,Ethernet,Internet and usb)
    Although all the necessary four lights are on(power,DSL,Ethernet,Internet), im still not able to connect to the internet.
    Every time i try it comes as the connection has been reset(in firefox).

    When i went to the admin page i noticed that the default gateway has been changed from what it used to be.
    Initially my default gateway was 117. 202.80.1
    Now its 10.239.15.1

    When i try to ping 10.239.15.1, it comes as "unreachable".
    Also the admin page has a diagnostics page to check the connection.Here are my results:
    Code:
    Test the connection to your local network
    Test your ENET(1-4) Connection: 	PASS
    Test your USB Connection: 	DOWN 
    
    Test the connection to your DSL service provider
    Test ADSL Synchronization: 	PASS 
    Test ATM OAM F5 segment ping: 	FAIL 
    Test ATM OAM F5 end-to-end ping: 	FAIL 
    
    Test the connection to your Internet service provider
    Test PPP server connection: 	PASS 
    Test authentication with ISP: 	PASS 
    Test the assigned IP address: 	PASS
    Ping default gateway: 	FAIL
    Ping primary Domain Name Server: 	PASS
    I'm pretty sure the problem is with my default gateway, but i have no clue how to solve it.Please help!!!

  2. #2
    Bronze Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    113

    Default

    just reset ur modem then follow these steps:

    1.Open 192.168.1.1.
    2.Click on advanced tools.
    3.Click Edit of first line.
    4.then fill it with the help of any person works in BSNL Office.

    10.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    2

    Default

    thankyou, that worked

  4. #4
    Bronze Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    113

    Default

    np.it also happened with me.

    Thanks!

Similar Threads

  1. BSNL EVDO Teracom - SSL Sites are not working properly
    By agriz in forum Modems and Routers
    Replies: 37
    Last Post: 22nd October 2014, 12:03 PM
  2. modem not working properly
    By bcom in forum Reliance Broadband
    Replies: 2
    Last Post: 14th September 2010, 04:36 AM
  3. Replies: 6
    Last Post: 28th May 2010, 08:13 PM
  4. firewall not working properly
    By shebal in forum BSNL broadband
    Replies: 3
    Last Post: 26th May 2009, 07:45 AM
  5. Bsnl Broadband Not Working Properly
    By 9816063641 in forum BSNL broadband
    Replies: 43
    Last Post: 6th June 2008, 02:13 PM