Page 1 of 2 12 Last
  1. #1
    Junior Member

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    33

    Default 192.168.1.1 not getting

    I am not able to get my router settings page 192.168.1.1. Before this I made a wrong entry in adv.setting-->Lan-->Access Control. I put a i.p there after that I am not getting the page of router settings. anybody will tell the solution? But its doesn't effected my connection, I can browse all the sites.

  2. #2
    Amor vincit omnia

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    3,140

    Default

    U need to set the default gateway as 192.168.1.1 on the LAN card properties.

  3. #3
    Junior Member

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    33

    Default problem not solved still

    I did the same (put i.p and default gateway, subnet mask manually with the values assigned by dhcp) but still not able to get 192.16.1.1 page

  4. #4
    Guardian Angel
    just4kix's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    11,699

    Default

    What router are you using? You could start all over again by reseting the router settings.

    Also note that if you set DHCP=OFF on the router, then you cannot access the router by the detup page 192.168.1.1 again. This is because the router will not be getting a local IP address anymore.

    Before you reset you must keep a note of all your settings.

    There should be RESET button on the router backside. Power on the router. Using a dull pointed object such as a matchstick or back side of a ball pen refill, press the reset switch and keep it pressed for 10-15 seconds.

  5. #5
    Junior Member

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    33

    Default Thanks

    I did the same as you mentioned. and its getting the page : 192.168.1.1
    thank you very much

  6. #6
    Guardian Angel
    just4kix's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    11,699

    Default

    Glad to help out. Post your results. Thanks.

  7. #7
    Junior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3

    Default

    Try http://192.168.1.2 probably this will work

  8. #8
    Admin's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    7,922

    Default

    Every manufacturer sets up a default ip address and they mention it in the user manual as well so if you go through your routers user manual you can get the right ip address.

    If you havent got it... Try this ip : 192.168.0.1 This is what normally the default ip is for most makes of routers.

    If its still not working please give me another shout.


  9. #9
    Junior Member
    ravikang's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    66

    Talking Change lan settings ( internet protocol (tcp/ip) )

    Quote Originally Posted by sankarsingh View Post
    i am not able to get my router settings page 192.168.1.1. Before this i made a wrong entry in adv.setting-->lan-->access control. I put a i.p there after that i am not getting the page of router settings. Anybody will tell the solution? But its doesn't effected my connection, i can browse all the sites.

    well change( internet protocol (tcp/ip) ) of lan to 198.168.1.2 now try to log in.......this will work for you......leave ur comment it will help others

  10. #10
    Junior Member

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5

    Default type 2 modems

    Type 2 modem has no reset button in its back........what have to do for this ......plz help me.......
    the wlan also not working........

Page 1 of 2 12 Last

Posting Permissions

Log in

Log in