Results 1 to 21 of 21

BSNL BroadBand not working on HP laptop windows vista premium

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    17

    Exclamation BSNL BroadBand not working on HP laptop windows vista premium

    Hi,

    I am using BSNL broadband using UT-300R2U modem. I was able to connect to modem w/o any problem initailly but since last month I am facing problem with the modem and not able to connect to internet using modem.

    The same modem works fine with win XP on my desktop.

    I have tried using the manual to reset the modem as well as reset modem using the button at the back. But no help ...

    Could you let me know what needs to be done?

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    3

    Default

    there is no need of resetting the modem. just connect the modem with a lan cable to the laptop. then network icon would show as "limited or no connectivity". Then go to network settings and "make new dial-up or broadband connection" , follow the on screen steps and select your network card which will show up in options. thats all.

  3. #3
    Guardian Angel just4kix's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    11,632

    Default

    I will suggest setting up the modem in PPPoE mode so that there is no dialing required. Use the LAN cable. I do not think that there are Vista drivers for this modem for USB.
    *** Never argue with an idiot. ***

    All my useful articles and Guides | My DVDs | My Blu-Rays | My Blogs
    -------------------------------------------------------------------------------------------

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    17

    Default

    Quote Originally Posted by just4kix View Post
    I will suggest setting up the modem in PPPoE mode so that there is no dialing required. Use the LAN cable. I do not think that there are Vista drivers for this modem for USB.


    I was able to connect to internet using the same laptop initially but now (hope after new updates) I am unable to connect. I have tried using the PPPoE setups as stated in the manual.

    Thanks

  5. #5
    Platinum Member player's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,295

    Default

    there is no need to worry about ............just paste your routers config. page pics here...you are doing mistake somewhere thats why you are unable to connect ..........paste the pics here then see the magic............your problem will be solved in mins.... inshallah

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1

    Default

    Did this issue get resolved?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    17

    Default

    Quote Originally Posted by ss_kiran View Post
    Did this issue get resolved?
    no i still have this issue..

  8. #8
    Guardian Angel just4kix's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    11,632

    Default

    Have you tried the guides that I have posted?
    *** Never argue with an idiot. ***

    All my useful articles and Guides | My DVDs | My Blu-Rays | My Blogs
    -------------------------------------------------------------------------------------------

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    17

    Default

    Quote Originally Posted by just4kix View Post
    Have you tried the guides that I have posted?
    Could you please send me the link for the same?
    I have tried the steps manual provided by BSNL states..

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    17

    Angry

    Can somebody please help me. HP has suggested me to restore the system to its previous state (when about).

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    17

    Question

    I am unable to upload the files as the net is not working but i have tried the configurations as suggested in the manual provided by BSNL. Windows update are getting installed after connecting the modem and phone line.

    Please suggest ..

  12. #12
    Platinum Member player's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,295

    Default

    ok i got it ..........it looks like your default gateway is left empty or the primary DNS server is empty......enter the values of these as written below

    Default Gateway: 192.168.1.1

    Primary DNS : 192.168.1.1

  13. #13
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    17

    Default

    Hi,

    I have done the same but i am not able to see the modem page using 192.168.1.1 or 192.168.1.2.

    Dont know what is the problem??

  14. #14
    Gold Member skap's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    530

    Default

    Quote Originally Posted by kuamrarunp View Post
    Hi,

    I am using BSNL broadband using UT-300R2U modem. I was able to connect to modem w/o any problem initailly but since last month I am facing problem with the modem and not able to connect to internet using modem.

    The same modem works fine with win XP on my desktop.

    I have tried using the manual to reset the modem as well as reset modem using the button at the back. But no help ...

    Could you let me know what needs to be done?
    What are the Components that are used by your network connection in Vista?

    can you list down the components? (Local Area Connection that you use to connect to the router/internet and choose properties).

  15. #15
    Platinum Member whitestar_999's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    2,276

    Default

    by default vista uses IPv6 for TCP/IP properties.change it to IPv4 which is also a must if you want to access a XP computer over LAN.
    Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
    Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
    Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?

  16. #16
    Platinum Member player's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,295

    Default

    Quote Originally Posted by kuamrarunp View Post
    Hi,

    I have done the same but i am not able to see the modem page using 192.168.1.1 or 192.168.1.2.

    Dont know what is the problem??

    OK try this

    go to control panel and in the network connections select your connection(i.e. whether you are connected through LAN or wi-fi) then in that go to TCP/IP settings and select the option "use the following IP address" and then in the boxes type the following

    IP address: 192.168.1.5.......(you can type any number between 2 and 254)
    Subnet mask: 255.255.255.0
    Default Gateway: 192.168.1.1

    Primary DNS: 192.168.1.1


    if you type these correctly then definitely you will be able to open the modem's configuration page

    Note: your modem must be detected by your windows in case if you are connected through wi-fi


  17. #17
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    17

    Default

    IPv6 and IPV4 are both listed in netwok connection properties. How do i make use of IPv4 and not IPV6.

    Thanks

  18. #18
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    17

    Default

    Quote Originally Posted by whitestar_999 View Post
    by default vista uses IPv6 for TCP/IP properties.change it to IPv4 which is also a must if you want to access a XP computer over LAN.
    IPv6 and IPV4 are both listed in network connection properties. How do i make use of IPv4 and not IPV6.

    Thanks

  19. #19
    Platinum Member whitestar_999's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    2,276

    Default

    in network connection properties there should be a tick box in front of properties.tick the IPv4 & uncheck the box in front of IPv6.
    Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
    Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
    Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?

  20. #20
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1

    Default

    even the same problem i am facing , but i got an relive from that .in ur deskop -taskbar it will show the connectivity is idenifing - right click on it select diagnose and repair . It will go thro some steps then it will op out 3 option select in that connnect to the netword adapter it will repair and again u will ve 3 option select in that reset the network adaptor. then in 2 mins u will get an rely the problem has been resolved . and the net would b connected .
    but this is the option i follow each and every time :14:

  21. #21
    LEARNER
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    15,263

    Default

    @kunarurunp.
    Vista Network Diagnostics - Diagnose and Repair
    with screenshots

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 15th May 2011, 09:30 PM
  2. Laptop with windows vista
    By Admin in forum Laptop
    Replies: 25
    Last Post: 16th January 2009, 09:39 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 3rd January 2009, 09:07 PM
  4. HP DV2001 laptop windows vista problem
    By rohitbarjatya in forum Laptop
    Replies: 3
    Last Post: 2nd December 2008, 10:57 AM
  5. how to setup a wireless net connection for windows vista O.S for laptop
    By sankarsingh in forum Other Cable Internet Services
    Replies: 8
    Last Post: 23rd September 2008, 03:28 PM