Results 1 to 44 of 44

Bsnl Broadband Not Working Properly

  1. #1
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default Bsnl Broadband Not Working Properly

    There is some problem i am facing with BB Net for Last 20 days approx.

    Some sites are not opening at all. and some are opening very slow.. Download and Upload Speed is not also so good.

    As i am running BB in My Cyber Cafe.. most of the customers complaining aboout the service.

    I am using ZTE ZXDSLAII modem. Ppoe always on. OPEN DNS Servers.
    The problem is not constant. means sometimes these sites opening after restarting the modem. but opening very slow.

    I am really very much frustrated with the net. Yahoomail, Hotmail, Gmail and others sites not opening properly..

    Wht should i do ?

  2. #2
    Gold Member skap's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    530

    Default

    did you check for any virus activity on your network?

  3. #3
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Quote Originally Posted by skap View Post
    did you check for any virus activity on your network?
    ya i m sure there no virus or any other malware, spyware in any of my systems,,, even i have the same problem if i surf on a single (formatted since).

  4. #4
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Anyone know here how to solve out this problem..

  5. #5
    Platinum Member whitestar_999's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    2,276

    Default

    try lowering MTU value in modem setting(default is 1500).try 1492,160,1452 you can try other values too.this MTU setting is usually in LAN setting in modem.
    Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
    Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
    Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?

  6. #6
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Thanks for your Reply.
    I had already changed the MTU..right now i am using 1460 aS MTU...but problem is still as it is.

    Right now for example i am trying to open cbse.nic.in for last 20 mins approx. ..its not opening at all both in Internet Explorer and Firefox..both showing the same problem with BB NET.

    I have thn used Airtel GPRS to surf.. although it is pretty slow..but has opened the complete site in 3 mins approx

    attaching a Snapshot with BB NEt ..please have your kind attention..


  7. #7
    Gold Member skap's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    530

    Default

    one more guy in this forum has posted that he is also facing similar problems..
    Below is the response i gave to him
    ---
    The problem seems to be dns resolution issue.
    a) Try running below command
    ping -a 72.14.207.99
    check whether it resolves to google.com. If possible post the screen shot of the output
    b) Try running below command
    c:>nslookup
    ...
    ...
    > Google (at this prompt, type google website)
    Also post the screenshot of this output too.
    These two will help us in identifying and confirming that dns resolution is the issue.
    Last edited by skap; 3rd June 2008 at 02:54 PM.

  8. #8
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Quote Originally Posted by skap View Post
    one more guy in this forum has posted that he is also facing similar problems..
    Below is the response i gave to him
    ---
    The problem seems to be dns resolution issue.
    a) Try running below command
    ping -a 72.14.207.99
    check whether it resolves to google.com. If possible post the screen shot of the output
    b) Try running below command
    c:>nslookup
    ...
    ...
    > Google (at this prompt, type google website)
    Also post the screenshot of this output too.
    These two will help us in identifying and confirming that dns resolution is the issue.


    Sorry Bro.. sites taking too much time to open..Using AIRTEL GPRS in Place
    anyways here are the screen shots:

    IMAGE01 :-




    IMAGE02 :-



    IMAGE03 (BSNL BB_NET) :


  9. #9
    Gold Member skap's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    530

    Default

    so you have 208.67.222.222 as dns. do you still have any other IPs in the dns? if so delete them. keep only this IP in dns.

    if you have alternate modem, check bsnl connectivity with that modem to ensure that modem is not creating any problems

  10. #10
    Platinum Member whitestar_999's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    2,276

    Default

    try opening these sites in free web proxy sites like
    Anonymouse.org

    if you can open these sites in proxy sites then problem is definitely in dns severs.
    Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
    Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
    Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?

  11. #11
    Gold Member skap's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    530

    Default

    ok, also try nslookup of the website that is not browsing faster not google.com

  12. #12
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Done as u suggested :



    What it means ???

  13. #13
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Quote Originally Posted by skap View Post
    ok, also try nslookup of the website that is not browsing faster not google.com


    Now would u please tell me.. wht it all means?

  14. #14
    Platinum Member whitestar_999's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    2,276

    Default

    encrypted connections!are you trying to open some https site?anyway try to open some normal site which you are having trouble opening.another free proxy--
    Ninja Cloak | Fast, free, anonymous web browsing with NinjaCloak.com

    also just for experiment set dns server setting to automatic in both modem & computer LAN TCP/IP properties.
    Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
    Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
    Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?

  15. #15
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Quote Originally Posted by whitestar_999 View Post
    encrypted connections!are you trying to open some https site?anyway try to open some normal site which you are having trouble opening.another free proxy--
    Ninja Cloak | Fast, free, anonymous web browsing with NinjaCloak.com

    also just for experiment set dns server setting to automatic in both modem & computer LAN TCP/IP properties.


  16. #16
    Platinum Member whitestar_999's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    2,276

    Default

    windows live is opening.as for the unusual look it is because the "remove scripts"option(at top of page) is checked.uncheck this option.it is located below the box in which you enter the URL of site to open.also uncheck"no referrer".
    Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
    Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
    Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?

  17. #17
    Gold Member skap's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    530

    Default

    It seems to be broadband line problem.

  18. #18
    Junior Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    1

    Default Problem with BSNL BB

    Quote Originally Posted by 9816063641 View Post
    There is some problem i am facing with BB Net for Last 20 days approx.

    Some sites are not opening at all. and some are opening very slow.. Download and Upload Speed is not also so good.

    As i am running BB in My Cyber Cafe.. most of the customers complaining aboout the service.

    I am using ZTE ZXDSLAII modem. Ppoe always on. OPEN DNS Servers.
    The problem is not constant. means sometimes these sites opening after restarting the modem. but opening very slow.

    I am really very much frustrated with the net. Yahoomail, Hotmail, Gmail and others sites not opening properly..

    Wht should i do ?
    This is one of the most hopeless service being availoable in India. You may please go to Airtel broadband which is the best. Most hopeless and irresponsible office staff. Since last 15 days I am trying their complaint no. 2375000 no response. Such idiotic persons shoule be removed from service with immediate effect, then only any implementation can take place.

  19. #19
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Quote Originally Posted by kusumnair View Post
    This is one of the most hopeless service being availoable in India. You may please go to Airtel broadband which is the best. Most hopeless and irresponsible office staff. Since last 15 days I am trying their complaint no. 2375000 no response. Such idiotic persons shoule be removed from service with immediate effect, then only any implementation can take place.
    You are right brother.. BSNL has the idotic staff allover in India.. Junior to Senior Officer everyone, they are notgiving their 100% to their jobs..

    u have suggested to use Airtel GPRS ..but would like to tell u that AIRTEL BB service is not available in our area. the only option left is BSNL only.

    so anyone please .. . try to resolve the problem please....

  20. #20
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Today i discussed my problem with ALL INDIA BROADBAND HELPLINE :
    They told to run few tests. I did the same.
    here are the test report :

    :::.. testmy.net test results ..:::
    Download Connection is:: 485 Kbps about 0.49 Mbps (tested with 512 kB)
    Download Speed is:: 59 kB/s
    Upload Connection is:: 147 Kbps about 0.1 Mbps (tested with 386 kB)
    Upload Speed is:: 18 kB/s
    Tested From:: testmy.net :: Broadband Speed Test and Internet Bandwidth Community (Main)
    Test Time:: 2008/06/04 - 2:38am
    D-Validation Link:: testmy.net :: Member Stats
    U-Validation Link:: testmy.net :: Member Stats
    User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9) Gecko/2008051206 Firefox/3.0 [!]



    i have told the executive that i am getting some problem with BB Net.. he idio told me that i am getting the more speed than my plan..and there is no issue of talking abt speed..and as i am getting more speed than my plan ..my speed will be reduced further..

    I am using 3000 BUSINESS PLAN..IS the test results shown above are really true according to HELPLINE's executive?

    Wht the hell BSNL thinks abt ?

  21. #21
    Platinum Member whitestar_999's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    2,276

    Default

    as far as i know all business plans are upto 2 mbps & in your case speeds are promised from 512kbps upto 2mbps.what you are getting is 512kbps which technically is correct because bsnl say 512kbps upto 2mbps.you are definitely not getting higher speeds but the lowest possible speed in the range of 512kbps-2mbps.try to download some big file(like DirectX 9c) from microsoft's site or softpedia using a download manager like flashget,internet download manager(IDM) etc. to see how much speed you get.don't rely on speed tests.
    Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
    Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
    Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?

  22. #22
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Quote Originally Posted by whitestar_999 View Post
    as far as i know all business plans are upto 2 mbps & in your case speeds are promised from 512kbps upto 2mbps.what you are getting is 512kbps which technically is correct because bsnl say 512kbps upto 2mbps.you are definitely not getting higher speeds but the lowest possible speed in the range of 512kbps-2mbps.try to download some big file(like DirectX 9c) from microsoft's site or softpedia using a download manager like flashget,internet download manager(IDM) etc. to see how much speed you get.don't rely on speed tests.
    Ya i have already tried that..when i am downloading any big file using FLASHGET..sometimes iam getting speed 150 KBPS to 205 KBPS..which is quite good. but i m getting it sometimes only. other wise speed is 50KBPS to 80 KBPS approx.

    even some times download is not starting at all and the speed is fluctuating in TASKBAR to 5.4 KBPS only and sometimes it does not completing at all like this snapshot :

    I am not going to understand only one problem, which i want the solution. As till afternoon i was able to open HOTMAIL.com, but right now its not opening at all. other sites also behaving like this. why this so?



    Can temprature b the issue?

  23. #23
    Platinum Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,766

    Default

    i dont think temperature has anything to do with this.. you sure you are using opendns servers right?

  24. #24
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Quote Originally Posted by superprash2003 View Post
    i dont think temperature has anything to do with this.. you sure you are using opendns servers right?
    Ya i am using OPEN DNS..

    208.67.222.222

    208.67.220.220

    still facing problem...

  25. #25
    Platinum Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,766

    Default

    when you go to OpenDNS | Providing A Safer And Faster Internet does it say in green "Thanks your using opendns" ..

  26. #26
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Quote Originally Posted by superprash2003 View Post
    when you go to OpenDNS | Providing A Safer And Faster Internet does it say in green "Thanks your using opendns" ..

    OPENDNS Site is not opening right now this time due to mine Broadband problem..What a incidence i am Using Open DNS Servers and my BB net is not opening this site at all sayng " PAGE LOAD ERROR" ..

    but i am sure it will show "Thanks your using opendns" in green loacted in left side. I have checked it last say, i am sure.

    for your consideration please have a look :



  27. #27
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    TODAY YAHOO MAIL, and ORKUT both are not opening.. while i canping them both.. If i can ping the websites..why my NEt is not display the webpage ?



    Please someone, know why such problem being faced by me?

  28. #28
    Platinum Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,766

    Default

    does yahoo work when you type 209.131.36.158 in internet explorer?

  29. #29
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Now a new problem arrised.

    My BB Net is disconnecting after every 15 mins approx.
    Even i m using Ppoe mode ALways on.

    i kept my modem in Ping mode
    i.e. ping Yahoo!

    whn connected the response is :



    and whn disconnected there is no satisfactry response in ping screen and i have to connect it again and again.



    why my modem keep disconnecting, i have to connect it again and again.
    now wht this new problem is?

  30. #30
    Platinum Member player's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,295

    Default

    I think your modem is malfunctioning!............which modem are you using you do have a serious issue here

  31. #31
    Platinum Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,766

    Default

    but that was just one time out mate.. it could be for any reason.. if it had disconnected it would take atleast 5 -10sec to connect again.. then you definetly would have got more than 1 time out..did you try to open yahoo by typing 209.131.36.158 ?did it open?

  32. #32
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Quote Originally Posted by player View Post
    I think your modem is malfunctioning!............which modem are you using you do have a serious issue here
    I am Using ZTE ZXDSLAII Modem.
    R u Sure its a Modem Problem.

    If u r sure, only thn i can bought a New DLink Modem.

  33. #33
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Quote Originally Posted by superprash2003 View Post
    but that was just one time out mate.. it could be for any reason.. if it had disconnected it would take atleast 5 -10sec to connect again.. then you definetly would have got more than 1 time out..did you try to open yahoo by typing 209.131.36.158 ?did it open?
    ya i am able to open Yahoo.com

    But unable to open mail.yahoo.com
    means home page is opening and further it says Page Can No Load..or no connectivity

  34. #34
    Gold Member skap's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    530

    Default

    Quote Originally Posted by 9816063641 View Post
    I am Using ZTE ZXDSLAII Modem.
    R u Sure its a Modem Problem.

    If u r sure, only thn i can bought a New DLink Modem.
    see there are possibilities that your modem might be the problem. We can only predict, we cant assure you that modem is the culprit. we asked you to follow some of the intial troubleshooting steps to confirm that they are not causing serious problems for you. But there might be hidden facts also, there might be connectivity issue or modem problem. so we ask you to go and check next level of troubleshooting that change your modem and try. we understand that you are doing business, you dont want to waste your money. in that case, you can borrow a modem from your neighbour for a day and check. Before doing anything, confirm that your BSNL incoming connection is not creating any problem by asking nearby bsnl users

  35. #35
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    ok i have bought a new modem...

    please help me to configure it for BSNL DATAONE :
    THe Modem Is :

    D-Link GLB-502T ADSL2+ Router

    Help me to configure it..the manual i got is not understoodable.

  36. #36
    Platinum Member whitestar_999's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    2,276

    Default

    try this link.something similar steps should apply to your modem too because basic settings are same for all modems for bsnl dataone.
    BSNL BROADBAND MAIN MENU
    Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
    Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
    Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?

  37. #37
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    visited the site.. but Dlink had different interface and have complex configuration. anyone here can let me no step by step configuration of DLINK GLB 502T ADSL 2+ Router Please?

  38. #38
    Platinum Member player's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,295

    Default

    post some screenshots here of the configuration page...........we will guide you then

  39. #39
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    Quote Originally Posted by player View Post
    post some screenshots here of the configuration page...........we will guide you then
    ADMIN SCREEN :


    HOME :


    SETUP > LAN SETUP >


    SETUP > LAN SETUP > LAN CONFIGURATION >

  40. #40
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    SELECTED ETHERNET > CONFIGURE >


    SETUP>WAN SETup> NEW CONNECTION >


    SETUP>MODEM>


    ADVANCED SCREEN >

  41. #41
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    ADVANCED > UPNP>
    whn clicked on UpNp got this msg >


    After creating the connection, it will activate. help me till the creation of connection..after that i will post next screenshots for configuration.

  42. #42
    Junior Member 9816063641's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    82

    Default

    ANyone here knows how to configure the above said modem for Dataone?

  43. #43
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1

    Lightbulb Configuring D-Link GLB-502T ADSL2+ Router

    For configuring in PPPoE always on mode.

    Login to the modem and go to

    SETUP>WAN SETUP> NEW CONNECTION >

    In the Name field type BSNL. Type your Broadband usename & password in the Username & Password field. Change the VCI valu to 35. Click on Apply button. After this is done click on TOOLS menu at top. Click on System Commands. Click on Save button - the page will refresh. After that click on restart, a dialouge box will pop up confirming the restart, click OK. The modem will restart - all leds will go off except the POWER led. After the DSL is estableshed the PPPoE led will glow indiacting that you are connected to net.

    Hope this helps you.

  44. #44
    Platinum Member player's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,295

    Default

    Quote Originally Posted by 9816063641 View Post
    SELECTED ETHERNET > CONFIGURE >


    SETUP>WAN SETup> NEW CONNECTION >


    SETUP>MODEM>


    ADVANCED SCREEN >
    In the first screenshot you didnt enter the gateway .........enter gateway as :

    192.168.1.1

Similar Threads

  1. BSNL EVDO Teracom - SSL Sites are not working properly
    By agriz in forum Modems and Routers
    Replies: 37
    Last Post: 22nd October 2014, 12:03 PM
  2. bsnl internet not working properly!!!
    By ak47 in forum BSNL broadband
    Replies: 3
    Last Post: 9th April 2012, 06:39 AM
  3. modem not working properly
    By bcom in forum Reliance Broadband
    Replies: 2
    Last Post: 14th September 2010, 04:36 AM
  4. Replies: 6
    Last Post: 28th May 2010, 08:13 PM
  5. firewall not working properly
    By shebal in forum BSNL broadband
    Replies: 3
    Last Post: 26th May 2009, 07:45 AM